Nikšić: Opštinski budžet najniži u prošlih pet godina

Od planiranih 23,8 miliona iz gradske kase mogu računati na 12,5, jer je iznos za prenesene obaveze i otplatu dugova preko 11,3 miliona
0 komentar(a)
DPS SDP Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
DPS SDP Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 28.12.2011. 19:11h

Većinom glasova DPS-SDP koalicije na sjednici SO usvojen je budžet za 2012. u iznosu od 23,85 miliona eura i predstavlja najniže predloženi budžet u prethodnih pet godina.

Prema riječima sekretara za privredu i finansije Mitra Matijaševića od planiranih 23,8 miliona iz gradske kase mogu računati na 12,5, jer je iznos za prenesene obaveze iz ranijeg perioda i otplatu dugova preko 11,3 miliona eura.

Od planiranih 23,8 miliona iz gradske kase mogu računati na 12,5.

On je dodao da će se ipak graditi zahvaljujući IPA fondovima, i to crpne stanice na Duklu i projekat jačanja i udruživanja malih aerodroma na jadranskoj obali, dok će iz državnog budžeta u Nikšić biti uloženo preko 4,5 miliona eura.

Brojni planovi

Država će sredstva obezbijediti za izgradnju nove zgrade za Filozofski fakultet i Studentski dom, rekonstrukciju sale „18. septembar“, bolnice u Brezoviku.

Matijašević je kazao da su planirani prihodi za narednu godinu blizu 14 miliona eura.

Matijašević je kazao da su planirani prihodi za narednu godinu blizu 14 miliona eura, te da je planirano da naredne godine Opština proda Autobazu i Autobusku stanicu.

Milovan Perućica iz SNP-a smatra da je budžet nerealan i neostvarljiv i da činjenica da je planirano povećanje tekućih prihoda od 4,4 miliona dovoljno govori da će teret krize najviše platiti građani.

I njegov partijski kolega Svetozar Golubović smatra da je predloženi budžet “dozirano potrošački” ili narodski rečeno “sirotinjski” u šta će se uvjeriti svi koji primaju platu iz gradske kase.

Đoko Krivokapić, odbornik DPS-a, smatra da je budžet planiran dosta restruktivno, s ciljem da se obezbijedi stabilnost i ravnoteža u gradskoj kasi.

Bonus video: