Vujanović prijavio goblen, porculanski tanjir, mozaik...

Srebrnu figuru “Car Konstatin veliki” dobio je od grada Niša, “okruglu tacnu sa pet šoljica malih i čajnik” od ambasadora Mađarske Tibora Ćasara
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: 24sata.hr
Filip Vujanović, Foto: 24sata.hr
Ažurirano: 27.12.2011. 03:32h

Iako Zakon o sprečavanju sukoba interesa predviđa da javni funkcioneri moraju prijaviti poklone za minulu godinu do kraja februara naredne, predsjednik Filip Vujanović dostavio je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa evidenciju od 14 poklona iz 2010. dostavio tek drugog decembra ove godine.

Vujanović je, kako stoji na sajtu Komisije, prijavio da ga je gradonačelnik turskog grada Izmir darivao “malim hramom u crvenoj kutiji”, ministar iz Azerbejdžana okruglim tanjirom sa “muškarcem i ženom na slici”, a porculanski tanjir dobio je od Nizami Gancavi Xamsa, takođe iz Azerbejdžana.

Okrugla tacna sa 5 šoljica i čajnik

Riječ je o protokolarnim poklonima koji, nakon završetka funkcije aktuelnog funkcionera, ostaju u kabinetima kao svojina države

Vujanović je od predsjednika Bugarske Georgija Parvanova dobio kutiju sa osam zlatnih aplikacija, a od makedonskog kolege Georgija Ivanova uramljeni mozaik.

“Srebrni list u plavoj kutiji“ Vujanović je dobio od zajednice Santeđidio, a “srebrni list na drvenoj podlozi” od kiparskog ministra.

Srebrnu figuru “Car Konstatin veliki” dobio je od grada Niša, “okruglu tacnu sa pet šoljica malih i čajnik” od ambasadora Mađarske Tibora Ćasara, a “kineski mozaik u crvenoj kutiji” od Američkog paviljona na “Expo” u Šangaju.

Bonus video: