Zašto se u CG afere dešavaju oko Nove godine?

Afera “Zavala” je dakle prinesena pod jelku građanima koji su novu 2011. dočekali sa osjećajem da se nešto krupno dešava
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2011. 17:18h

Puka slučajnost ili simptom, ali bezbjednosne strukture u Crnoj Gori vole da pred Novu godinu "podignu temperaturu".

Prošle godine je oko novokalendarskog Božića, preciznije 24. decembra, odjeknula informacija da je uhapšen do tada nedodirljivi gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i njegovi saradnici, među kojima je bio i brat još manje (do tog trenutka) dodirljivog Svetozara Marovića.

Afera “Zavala” je, dakle, prinesena pod jelku građanima koji su Novu 2011. dočekali sa osjećajem da se nešto krupno dešava.

Ove godine - slična situacija.

Afera “Listing” je krenula u decembru da bi danas odjeknule dvije vijesti:

  • ostavka šefa ANB-a, Vladana Jokovića
  • Krivična prijava protiv bivšeg gradonačelnika Ulcinja, Gzima Hajdinage, u paketu sa kontroverznim biznismenom, Naserom Keljmendijem.

Mediji su već najavili i ostavku Veselina Veljovića, direktora Uprave policije, a on je demantovao da je već stavio potpis na taj dokument.

Premijer Lukšić je vrlo jasno nagovijestio odlazak Veljovića, kazavši kako ga uskoro vidi na nekoj drugoj funkciji

Ipak, premijer Lukšić je vrlo jasno nagovijestio odlazak Veljovića, kazavši kako ga uskoro vidi na nekoj drugoj funkciji.

Ostaje pitanje zašto se novogodišnji period toliko sviđa Vladi, policiji i ANB-u da kreću u ozbiljne projekte i da donose, makar formalno, važne odluke.

Možda zato što - "godine počinju januarom"?

Prije će biti da se radi o ciljanoj PR strategiji, kao i da nadležni računaju da će javnost, željna zasluženog odmora, lakše "svariti" sve nedorečenosti i sumnje koje obično idu uz ostavke, krivične prijave i hapšenja partijskih drugova.

Galerija

Bonus video: