Tadić ponovio Cvetkovićeve riječi: Srbi, budite lojalni

Sastanku su, pored ostalih, prisustvovali lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić, kao i predsjednici Republike Srpske i Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj, Milorad Dodik i Milorad Pupovac
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 17:58h

Srbija je svjesna svoje odgovornosti u očuvanju nacionalnog identiteta i Srbi treba da budu lojalni građani država u kojima žive, poručio je predsjednik te zemlje Boris Tadić.

On je danas u Beogradu razgovarao sa predstavnicima Srba iz regiona o daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa i unaprijeđenju položaja srpskih zajednica u zemljama regiona.

“Tadić je istakao da je Srbija svjesna svoje odgovornosti u očuvanju nacionalnog identiteta i ponovio da Srbi treba da budu lojalni građani država u kojima žive”, navodi se na sajtu predsjednika.

Sastanku su, pored ostalih, prisustvovali lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić, kao i predsjednici Republike Srpske i Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj, Milorad Dodik i Milorad Pupovac.

Predstavnici Srba iz regiona su, kako se navodi, izrazili puno razumijevanje i podršku naporima koje Srbija čini da se situacija na Kosovu riješi kroz dijalog i mirnim putem.

Predstavnici Srba iz regiona su pozdravili odluke sa današnje sjednice Savjeta Republike Srbije za odnose sa Srbima u regionu, koje se odnose na smanjenje konzularnih taksi kod primanja i otpusta u državljanstvo Srbije.

Oni su kao ocijenili i da je projekat Ministarstva prosvjete o dodjeljivanju stipendija Srbima iz susjednih zemalja dobar korak.

Bonus video: