Policija se vraća pod komandu MUP-a

Brajović nije želio da potvrdi da li će Božidar Vuksanović biti novi direktor Uprave policije, navodeći da su konsultacije sa prmijerom u toku
0 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.12.2011. 16:17h

Vlada je danas usvojila Zakon o unutrašnjim poslovima prema kojima će Uprava policije funkcionisati kao organ tog ministarstva.

Ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović je rekao da se za takvo rješenje zalagao odavno, navodeći da je logično da kao mu se kao ministru omogući da snosi odgovornost i za rad Uprave policije.

On nije želio da potvrdi da li će Božidar Vuksanović biti novi direktor Uprave policije, navodeći da su konsultacije sa prmijerom Igorom Lukšićem još u toku.

“Kada dođemo do konačnog rješenja, raspisaću konkurs i izabraćemo direktora policije”, kazao je ministar Brajović.

Na pitanje kada će parlament razmatrati predog zakona, Brajović je rekao da je to sad rukovodstvo Skupštine.

Jednoglasan stav Vlade

Prema njegovim riječima, stav Vlade o Predlogu zakona o unutrašnjim poslovima je jednoglasan.“Uprava policije ne prestaje da bude organ, već je samo u sastavu Ministarstva. Očekujem da će Predlog zakona u parlamentu biti početkom naredne godine”, rekao je Brajović.On je kazao da je osnovni razlog reforme obezbjeđivanje usklađenosti sistema unutrašnji poslova sa savremenim demokratskim vrijednostima.Brajović je rekao da je jedan od ciljeva Zakona da „policijsko postupanje bude jasno uređeno, ali jednostavnije, brže i ekonomičnije”.

Brajović je rekao da je jedan od ciljeva Zakona da „policijsko postupanje bude jasno uređeno, ali jednostavnije, brže i ekonomičnije”

"Vijesti" su ranije objavile da SDP traži prvo usvajanje novog Zakona o unutrašnjim poslovima, prije nego bude izabran novi šef policije.

Bonus video: