Demokratski forum Albanaca: Protest u Tuzima 28. decembra

Na protest pozvani svi građani, radnici i studentii, bez obzira na nacionalnost, jer okupljanje “ima za cilj da podstakne sve nezadovoljene da se suprotstave režimu”
0 komentar(a)
Vaselj Camaj, Foto: Zoran Đurić
Vaselj Camaj, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.12.2011. 08:32h

Demokratski forum Albanaca pozvao je sve građane na protest 28. decembra u Tuzima, kojim će upozoriti vlast da su građani Malesije nezadovoljni političkim, socijalnim, ekonomskim i pravnim položajem.

Jedan od organizatora Vaselj Camaj kazao je “Vijestima” da su na protest pozvani svi građani, radnici i studentii, bez obzira na nacionalnost, jer okupljanje “ima za cilj da podstakne sve nezadovoljene da se suprotstave režimu”.

“Radi se o diktaturi koja se neće rado predati, a majstorski godinama kontrolišu nacionalne i vjerske podjele u Crnoj Gori. Mi ne dijelimo ljude tako i pozivamo sve koji nijesu zadovoljni pljačkanjem državne imovine i korupcijom da nam se pridruže, jer znamo da ni ostali u Crnoj Gori nijesu zadovoljni kvalitetom života”, rekao je Camaj.

On ističe da se radi o građanskom revoltu, ali i buntu albanske manjine.

“Obećali su nam opštinu Tuzi, pa nas godinama varaju. Područje Malesije je zapostavljeno kad se radi o ekonomskom razvoju, a sad nam ukidaju i stečena prava - zabranjuju nacionalne simbole, a Zakonom o teritorijalnoj organizaciji nije predviđena opština Tuzi”, ističe Camaj.

Prema njegovim riječima, predstavnici Albanaca u Skupštini već 20 godina pokušavaju da upozore na ove probleme “ali svakako ne u dovoljnoj mjeri u kojoj bi građani bili zadovoljni”.

“Čini se da se zapravo radi o planu da ovo područje jednom bude bez Albanaca”, ocijenio je Camaj.

Bonus video: