Dobrilo Dedeić osnovao novu Srpsku listu

Podsjećajući da slijede izbori u Herceg Novom, Dedeić je pozvao nekadašnjeg lidera Srpske liste Andriju Mandića da se “ne krije iza koalicija, pogotovo ne iza Medojevića"
328 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2011. 08:21h

Nekoliko nekadašnjih članova Srpske narodne stranke osnovalo je novu partiju, Srpsku listu, što je naziv koalicije koja je na izborima 2006. godine ostvarila najbolji izborni rezultat kada su u pitanju prosrpske partije.

Nakadašnji funkcioner SNS-a Dobrilo Dedeić, koji je napustio tu partiju nakon što je preimenovana u Novu srpsku demokratiju, sa nekolicinom bivših članova osnovao je Stranku srpskih narodnjaka. SSN je na nedavnoj sjednici u Herceg Novom odlučio da promijeni naziv i da se preregistruje u Srpsku listu.

„U februaru 2009. godine osnovali smo SSN sa ciljem da makar na aparatima preživi politička opcija SNS-a. Ime SSN-a je sugerisalo da SNS i SL ne mogu nestati“, kazao je Dedeić, i zahvalio onima koji su učestvovali u procesu obnove SNS-a, ali i onima koji su nekada bili funkcioneri SL, a “prethodnih dana su sa DPS-om, poslaničkim klubom SNP-a, Medojevićem i Krivokapićem zabranili obnovu SNS-a”.

“Oni su kolaboracijom sa mafijaškim režimom stimulisali nekoliko stotina građana da obnove Srpsku listu. Ne samo da smo u tome uspjeli, nego smo oživljavanjem SL postali prihvatljivi za Srbe bez obzira na ideološku odrednicu. Održali smo riječ”, kazao je Dedeić.

Podsjećajući da slijede izbori u Herceg Novom, Dedeić je pozvao nekadašnjeg lidera Srpske liste Andriju Mandića da se “ne krije iza koalicija, pogotovo ne iza Medojevića”.

“Na izborima u Herceg Novom borićemo se protiv DPS-a, ali i protiv građevinske mafije, pete kolone u opoziciji i onih koji bi da ispune zakulisno obećanje i grad sa većinskom srpskom populacijom predaju u ruke liderima režimskih stranaka”, kazao je on.

Bonus video: