Novi šef policije da kaže da li bi uhapsio Đukanovića

Prvi crnogorski policajac, prije svega, mora biti profesionalac bez mrlje u karijeri
78 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva Vijesti
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.12.2011. 09:27h

Budući direktor Uprave policije (UP) moraće brzo da pokaže rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala koje EU očekuje od Crne Gore.

Da bi se imao čime pohvaliti Briselu i crnogorskoj javnosti, novi šef policije moraće da pokaže zube uticajnim političarima i udari i tamo gdje je kriminal povezan sa vlašću.

To je mišljenje većine parlamentarnih partija, u kojima smatraju da prvi crnogorski policajac, prije svega, mora biti profesionalac bez mrlje u karijeri.

Crnogorski parlamentarci očekuju da nasljednik Veselina Veljovića bude imun na političke uticaje, iako priznaju da će na njegovo imenovanje presudan uticaj će imati dogovor unutar vladajuće koalicije.

Koča Pavlović (PzP) očekuje da novi šef policije jasno poruči da je spreman da hapsi i Đukanovića ukoliko to bude potrebno.

Poslanik DPS-a Božidar Vuksanović trebalo bi da bude imenovan za v.d. šefa policije na sjednici Vlade u četvrtak, dok bi formalni konkurs za šefa policije trebalo da bude raspisan nakon usvajanja Zakona o unutrašnjim poslovima, saopšteno je "Vijestima" u Vladi.

Osim što u parlamentu predstavlja DPS, Vuksanović je aktuelni direktor Uprave carina.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: