Vlada plaća privatnu firmu za obuku koju Uprava za kadrove nudi besplatno

Vlada firmi “Taz” d.o.o. Podgorica za organizaciju seminara plaća 150 eura po službeniku
95 pregleda 0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.12.2011. 09:20h

Crnogorska Vlada za obučavanje državnih službenika plaća privatnu firmu “Taz”, iako je za obuku zaposlenih u državoj službi prije svih zadužena Uprava za kadrove.

Mada Uprava državne službenike obučava besplatno, Vlada firmi “Taz” d.o.o. Podgorica za organizaciju seminara plaća 150 eura po službeniku, dok su predavači uglavnom starješine organa, odnosno državnih institucija.

Izvor “Vijesti” iz Vlade tvrdi da je sredinom oktobra pohađao seminar, navodeći da je participacija po učesniku bila 139 eura, kao i da je na tu cijenu uračunat i PDV od 17 odsto.

Za pohađanje seminara o primjeni novog Zakona o javnim nabavkama, koji je održan u hotelu “Crna Gora”, sagovornik “Vijesti” dobio je i sertifikat, a predavač je bio direktor Direkcije za javne nabavke (DJN) Mersad Mujević.

“Bilo je oko 150 učesnika – naručilaca i ponuđača. Bili su tu predstavnici Ministarstva odbrane, službenici iz MUP-a i Uprave policije, Ministarstva prosvjete, podgoričke opštine, kao i privatnih preduzeća 'Tehnoput', 'Ina' i 'Velteks'”, tvrdi izvor “Vijesti”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: