Vujanović u Berlinu: Podrška Njemačke neće izostati

Vujanović i Vestervele, zajednički su konstatovali da je Crna Gora napravila veliki napredak na putu ka EU, a da je na tom putu do sada imala veliku podršku Njemačke
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Beta
Filip Vujanović, Foto: Beta
Ažurirano: 16.12.2011. 12:49h

Drugog dana posjete Njemačkoj, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se ministrom inostranih poslova te zemlje Guidom Vesterveleom.

Vujanović i Vestervele, zajednički su konstatovali da je Crna Gora napravila veliki napredak na putu ka EU, a da je na tom putu do sada imala veliku podršku Njemačke.

"Mi smo duboko uvjereni da je Crna Gora napravila ogroman napredak na tom putu, preostalo je dosta toga da se učini ali ja sam duboko zadovoljan sa stanjem naše saradnje u oblasti kulture, politike i privrede koja je izuzetno intezivna. U kontekstu smatram i da je posjeta predsjednika Vujanovića Berlinu veoma uspješna i značajna i da je dobar znak za naše prijateljstvo i partnerstvo", kazao je Vestervele.

Vujanović se u Berlinu sastao i sa direktorom Istočnog Odbora njemačke privrede prof.dr. Rainer Lidner-om, te sa predstavnicima uglednih kompanija i banaka koji su saopštili visoki interes partnerstva sa Crnom Gorom.

Među kompanijama koje su učestvovale na sastanku Vujanović je posebno vrednovao angažovanja SIMENS-a u oblasti zdrastva i energetike, kao i kompanije IQ wireless GmbH, koja se bavi komunikacijama i zaštitom od požara.

Profesor dr. Rainer Lidner, istakao je da su sa predsjednikom Vujanovićem razgovarao o mogućnostima i projektima u oblasti energetike, energetske efikasnosti i ekonomije.

"O ulaganjima i projektima vezanim za Crnu Goru, konkretnije ćemo govoriti na ekonomskom forumu koji će se održati u maju u Crnoj Gori, na prijedlog predsjednika Vujanović", kazao je Lidner.

Profesor Lidner se posebno zahvalio predsjedniku Vujanoviću na njegovom prisustvu i sugestijama na sastanku sa njemačkim privrednicima i ekonomistima i izrazio očekivanje da će se dobra saradnja nastaviti na majskom forumu u Crnoj Gori.

Bonus video: