Lukšić: Ne smatram da iza afere listing stoji Veljović

"I u Upravi policije i u ANB-u smo ostvarili rezultate koji su nas kvalifikovali da možemo ubilježiti dobru ocjenu, kad je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije"
74 pregleda 0 komentar(a)
luksic, veljovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
luksic, veljovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.12.2011. 15:31h

Premijer Igor Lukšić kazao je da ne vjeruje da iza afere listing stoji direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On je, tokom obrazlaganja ostvarivanja politike Vlade u ovoj godini, kazao i da ne vjeruje da će istraga dovesti do nekih posebnih rezultata.

"Ako bi me neko pitao mislim li da direktor Uprave policije stoji iza afere listing, odgovorno bih rekao da ne smatram. Ako bi bi me pitali da li mislim da će istraga dovesti do nekih posebnih rezultata, bojim se da bi odgovor bio takođe ne", rekao je Lukšić.

On je istakao i da riječ o situaciji koja zapravo pokazuje "očigledan deficit u funkcionalnosti jednog broja institucija sistema", čemu bi trebalo da bude posvećena posebna pažnja.

"To je jako važno da bi građani od nas dobili odgovor na pitanje kako unaprijediti funkcionalnost institucija. Obaveza Vlade je da u svakom segmentu, pa i tom, povlači poteze koji će značiti unapređenje stanja u tim oblastima. I u Upravi policije i u ANB-u smo ostvarili rezultate koji su nas kvalifikovali da možemo ubilježiti dobru ocjenu, kad je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije, jer bez njihovog rada to ne bi bilo moguće", rekao je Lukšić.

Priznajući da u određenim segmentima postoji deficit funkcionalnosti, te da se to mora riješiti, premijer je rekao da to nema nikakve veze sa ličnim odnosom prema bilo kojem pojedincu.

"To samo ima veze sa obavezom da se odgovorno odnosimo prema problemu koji imamo", zaključio je Lukšić.

Bonus video: