Lukšić bi rado vidio leđa Veljoviću

„Vijesti“ saznaju da nije jasno da li premijer za smjenu Veljovića ima podršku kompletnog rukovodstva stranke
0 komentar(a)
Lukšić, Brajović, Veljović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Lukšić, Brajović, Veljović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.12.2011. 09:18h

Na današnjoj sjednici Predsjedništva DPS-a moglo bi se raspravljati o tome da li će v.d. direktora policije Veselin Veljović ostati na tom mjestu još neko vrijeme ili će ubrzo otići zbog nagomilanih problema u toj instituciji, čija je kruna afera „listing“.

„Vijesti“ saznaju iz nekoliko upućenih izvora da bi mu premijer Igor Lukšić rado vidio leđa, ali nije jasno da li za to ima podršku kompletnog rukovodstva stranke.

Dio sagovornika „Vijesti“ iz DPS-a tvrdi da je u vrhu stranke postignuta saglasnost o odlasku Veljovića, kojem je mandat istekao sa odlaskom prethodne vlade prošlog decembra.

Međutim, drugi izvori bliski toj partiji kažu da je manji dio rukovodstva, uključujući predsjednika Mila Đukanovića, i dalje protiv toga.

Đukanović je više puta javno branio Veljovića od mnogobrojnih zahtjeva za smjenu koje su postavljali nevladine organizacije, mediji, opozicija, pa i koalicioni partner Socijaldemokratska partija, navodeći njegove „ranije zasluge“.

Veljovića kritičari optužuju za nedovoljnu i selektivnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, nezadovoljavajuću saradnju sa drugim institucijama, uključujući tužilaštvo, neodmjerena istupanja u javnosti, i neprimjeren odnos prema medijima i NVO aktivistima.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: