Borovec pozvao kolege iz CG da dođu u Zagreb i vide ima li listinga

Borovec je potvrdio da su oko afere "Listing" razgovarali direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović i njegov hrvatski kolega Oliver Grbić
0 komentar(a)
krunoslav borovec, Foto: 24sata.hr
krunoslav borovec, Foto: 24sata.hr
Ažurirano: 11.12.2011. 13:33h

Portparol MUP-a Hrvatske Krunoslav Borovec je pozvao crnogorske kolege da dođu u Zagreb kako bi utvrdili da li je Hrvatska dobila od Crne Gore sporni listing Darka Šarića.

Borovec je televiziji "Vijesti" rekao da su hrvatska i crnogorska policija tjesno sarađivale u nekoliko velikih istraga i tokom saradnje razmijenile mnoštvo podataka koje nosu oznaku tajnosti.

Konfuzija se nastavlja

Hrvatska policija koja je prije nekoliko dana negirala da je od crnogorskih kolega primila listing telefonskih poziva odbjeglog Darka Šarića, "ublažila" je ranije danas taj stav.

"Takvu informaciju ne mogu ni negirati ni potvrditi. Mi u Hrvatskoj ni ne znamo detalje afere o listinzima, što je konkretno objavljeno i što je sporno, tako da ne možemo govoriti da li imamo ili nemamo te dokumente, odnosno potvrditi ili demantovati njihovu autentičnost", rekao je "Pobjedi" Borovec.

Prije dva dana "Vijestima" je iz Odjela za odnose s javnošću hrvatskog MUP-a stigao drugačiji odgovor na pitanje da li su dobili sporne listinge:

"Kroz saradnju hrvatske i crnogorske policije dokument koji pominjete nije razmijenjen. S obzirom da se radi o operativnim podacima, druge pojedinosti nismo u mogućnosti iznositi."

Odgovor "Vijestima" (klikni!)

Borovec je "Pobjedi" potvrdio da su oko afere "Listing" razgovarali direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović i njegov hrvatski kolega Oliver Grbić.

"Znam da su direktori hrvatske i crnogorske policije...bili u kontaktu tim povodom. Ne znam da li su i dogovorili konkretne aktivnosti", rekao je.

Sarađivali na slučaju Pukanić

Borovec je rekao da su crnogorska i hrvatska policija sarađivale na slučaju ubistva vlasnika "Nacionala" Iva Pukanića.

Pomoćnik direktora crnogorske policije Milan Tomić tvrdio je u subotu da su Hrvatima poslali listinge upravu u sklopu te istrage.

Samo nekoliko dana ranije, u saopštenju Uprave policije od 5. decembra koristi se množina, kada se kaže da su listinzi ustupani "partnerskim službama".

Afera je počela prošle sedmice kada je dnevni list Dan objavio sporne listinge, kao navodni dokaz da su premijer Lukšić i šef diplomatije Roćen 2008. godine komunicirali sa odbjeglim Šarićem, za kojim se traga zbog šverca kokaina iz Južne Amerike.

Bonus video: