Duško Marković opomenuo Veljovića: Prvo da vidimo naše dvorište

Evo danas smo dobili zvanično i ja sam negdje vidio u prolazu na portalu, da je demantovano da je Srbija imala taj listing u svom posjedu
60 pregleda 0 komentar(a)
dusko markovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
dusko markovic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.12.2011. 23:16h

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković kazao je "da bi bio vrlo oprezan i ne bi bio sklon da optuži partnerske službe iz regiona da stoje iza afere listing, te da bi bio "skloniji da vidi šta se dešava u našem dvorištu”.

Marković je time opalio packu policiji i njenom šefu Veselinu Veljović koji tvrde da niko iz policije nije falsifikovao listinge i da ne mogu isključiti mogućnost da su falsifikati plasirani iz neke od partnerskih službi, s obzirom da su im dostavljani listinzi komunikacije Darka Šarića, na njihov zahtjev i po strogoj proceduri.

"Ja bih bio vrlo oprezan i ne bih bio sklon da optužim partnere da je ovo rezultat neopreznosti ili namjere tih partnera, posebno kada je u pitanju Hrvatska", naveo je Marković komentarišući mogućnost da je su procureli iz hrvatske policije, s obzirom da su joj dostavljeni listinzni razgovora Šarića.

"Tužilac će imati ozbiljne probleme da stvar dovede do kraja"
demantovano da je Srbija imala taj listing u svom posjedu

Hrvatska nije mogla dati Srbiji

Marković je podvukao da je praksa, kada se radi na nivou obavještajnih službi, da se vodi evidencija kada, na čiji zahtjev i kome je određeni podatak ustupljen.

"Čak postoji pravilo i standard da se ti podaci ne mogu ustupati trećoj strani bez saglasnosti one strane koja je dala taj podatak, što znači Hrvatska to nije mogla dati Srbiji, ako nije tražila saglasnost od crnogorske policije. Ja ne znam da li se to tako dešavalo, ali to je procedura i standard. Zbog toga bih ja bio skloniji da mi prvo vidimo šta se dešava u našem dvorištu", naveo je Marković.

On je izrazio bojazan da će tužilac "imati ozbiljne probleme da stvar dovede do kraja", jer je počinilac ovoga djela mogao da pretpostavio da to nosi ozbiljne posljedice koje se neće završiti "na političkim ocjenama tog objavljivanja, nego na ozbiljnoj i detaljnoj istrazi", i istovremeno ukazao da se na tome mora raditi “ozbiljno i veoma predano”.

Bonus video: