Policije iz regiona kažu da im iz Crne Gore nijesu slali listinge

Za očekivati je da će redakcija 'Dana' pomoći da se dozna istina, rekao je premijer Igor Lukšić
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 19:16h

Ni jedna policija iz regiona nije od crnogorske policije dobila sporni listing telefonskih poziva Pljevljaka Darka Šarića, javlja Televizija "Vijesti".

Odgovori na novinarsko pitanje su stigli od policija Hrvatske, BIH, Slovenije, Republike Srpske, kao i iz kabineta šefa policije Srbije.

V.D. šefa kabineta MUP-a Srbije Vanja Vukić rekao je u telefonskom razgovoru da ni od od crnogorske policije niti od bilo koga drugoga nisu dobijali sporne listinge.

Svjedoci koje tužilaštvo ispituje, bivši policajci, kazali su u četvrtak, da su listinge navodno slali hrvatskim kolegama, javila je Antena M.

Današnji svjedok, treći od četvrice ispitanih, Milan Đelević o tome nije mogao ništa da kaže.

"U razgovoru sa specijalnim tužiocem rečeno je da u ovoj fazi nismo u mogućnosti da dajemo izjave", rekao je Televiziji "Vijesti" Đelević.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

Trebalo je da prođe pet dana od otvaranja Afere Listing pa da policija stidljivo, prizna kako vodi istragu i u njenim redovima da bi utvrdila ko je falsifikovao listing što povezuje državni vrh sa narko bosom Darkom Šarićem.

Ali ministar pravde Duško Marković, upro je prst u policijske redove.

“Sada treba da utvrdimo ko je taj listing iznio van policije i ko je na njemu vršio intervencije“, rekao je.

Premijer Igor Lukšić koji je direktna meta afere "Listing", ne odustaje od svog zahtjeva da se istraga dokrajči kako treba.

"Za očekivati je da će redakcija 'Dana' pomoći što ne smatram da je suprotno novinarskoj praksi objavljivanja izvora informisanja , pomoći da se dozna istina", rekao je Lukšić.

Njegovo i ime šefa diplomatije Roćena našlo se na spornom listingu telefonskih poziva Darka Šarića, koji je nedavno objavio "Dan", kao navodni dokaz da su funkcioneri 2008. godine komunicirali sa odbjeglim Šarićem koji je sumnjiči da je glavni balkanski narko bos.

Galerija

Bonus video: