Funkcioneri Demokrata davali od 10 do 50 eura

Demokrate do sada za lokalne izbore prikupile 200 eura donacija
50 pregleda 1 komentar(a)
Podgorica za 21. vijek, URA, Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Podgorica za 21. vijek, URA, Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 04.05.2018. 14:06h

Demokratska Crna Gora prikupila je do sada nepunih 200 eura donacija za predizbornu kampanju za izbore koji se održavaju 27. maja. Stranka Alekse Bečića je trenutno jedina za koju su na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) dostupne informacije o pristiglim donacijama. Demokrate su do sada dobile osam donacija koje su se kretale od 10 do malo više od 50 eura.

Bečićevu partiju su, između ostalog, novčano pomogli odbornik u Skupštini opštine Tuzi Štjefan Camaj, pomoćnik direktora Demokrata Momčilo Leković, šefica računovodstva Marija Nikčević, portparolka Anđela Peković i članovi stručne službe Spaso Popović i Božidar Radinović U okviru koalicije “Za 21. vijek”, Demokrate će na izborima u Podgorici, Danilovgradu, Bijelom Polju i Baru nastupiti zajedno sa Građanskim pokretom URA.

U Podgorici će koaliciju Bečića i Dritana Abazovića predvoditi Vladimir Čađenović, u Danilovgradu Duško Stjepović, dok će u Baru na čelu liste biti Dragan Tufegdžić a u Bijelom Polju Marko Ljujić. U ostalim gradovima Demokrate će nastupiti samostalno.

Izbori se 20. maja održavaju u Plužinama a nedjelju dana kasnije u još 11 opština, među kojima je i glavni grad - Podgorica.

Bonus video: