Demokrate Rožaje: Učinićemo sve kako bi mladi ostali na svojim ognjištima

"Decenijsko uništavanje privrednih kapaciteta, loše i pljačkaške privatizacije koje su opustošile sjeverni region zemlje, nažalost, nisu zaobišle ni Rožaje koje je, kroz taj period, pretrpjelo i trajne demografske promjene"
94 pregleda 2 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 04.05.2018. 10:52h

Demokratska Crna Gora "učiniće sve da mladima omoguće bolje uslove kako bi ostali na svojim ognjištima" u Rožajama koje, kako tvrde, već duži niz godina, prolazi kroz težak period.

"Decenijsko uništavanje privrednih kapaciteta, loše i pljačkaške privatizacije koje su opustošile sjeverni region zemlje, nažalost, nisu zaobišle ni Rožaje koje je, kroz taj period, pretrpjelo i trajne demografske promjene", navodi se u saopštenju te partije.

U tom cilju Demokrate Rožaje će, kako kažu, realizovati nekoliko projekata kako bi olakšali i uljepšali život građanima u rodnom mjestu. Jedan od projekat jeste i sanacija fasada na zgradama u centru grada.

"Najprometniju ulicu u centru grada, u 21. vijeku, karakterišu oronule, ispucale i stare fasade, nepromijenjene iz socijalističkog perioda, tako da sve izgleda kao da smo u šezdesetim godinama prošlog vijeka. Uništeni su trotoari, stolarija na zgradama u veoma lošem stanju, a visoko rastinje se ne održava. Zapuštene zgrade su svakodnevna slika grada. Pukotine na svim mjestima, vlaga, često obrušavanje fasada", poručili su iz Demokrata Rožaje.

Oni tvrde da će "učiniti da ovaj prizor bude samo dio prošlosti stanovnicima i prolaznicima" i navode da će obnoviti fasade, napraviti nove trotoare i pristupne staze ulazima zgrada kao i da će "osvježiti njihov izgled" sadnjom niskog i visokoh rastinja na adekvatnim mjestima oko njih.

"Naš cilj je uljepšati prostor stanovnicima, a ujedno i uljepšati sliku Rožaja. Ubjeđeni smo da su građani Rožaja svijesni da su promjene neophodne i da jedino zajedno možemo izgraditi bolju budućnost za naš grad. Zato dođi kući, jer imamo plan za moderan grad", zaključili su iz rožajkog ogranka Demokrata.

Bonus video: