Ako se listinzi zataškaju, Lukšić da uzme britvu ili odstupi

Svetozar Jovićević kaže da je "dosta iznenađen" burnim reakcijama na aferu s listinzima, kao da je to stvar koja se nije mogla ni naslutiti
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2011. 04:57h

Ako do kraja ne bude jasno da li je afera sa listinzima stvarna ili izmišljena, već se sve zataška za nekoliko dana kao što je bilo u slučajevima sa švercom nafte na prelazu prema Kosovu ili sa misterioznom fabrikom duvana u Mojkovcu, onda će sve češće uvjerenje o premijeru Igoru Lukšiću, na kojeg je ovo direktan udar, biti da je dobroćudni berberin koji simpatično pjevuši i stvara gustu pjenu, ali zaboravlja da neke brade treba i obrijati, ocijenio je profesor Svetozar Jovićević.

"A, ako to nećete da uradite ili iz različitih razloga ne možete, onda se zna šta je činiti svakom čovjeku koji drži do svog političkog i ličnog integriteta", rekao je Jovićević “Vijestima”.

On je naveo da je "dosta iznenađen" burnim reakcijama na aferu s listinzima, kao da je to stvar koja se nije mogla ni naslutiti.

"On (Darko Šarić) je bio vrlo poželjna osoba u dijelu poslovnih i političkih krugova i u Srbiji i u Crnoj Gori. Koliko do juče predsjednik njegove matične opštine ga je smatrao dobrim momkom, neke najrelevantnije institucije i političke ličnosti u Crnoj Gori su ga smatrale poželjnim za dobijanje crnogorskog državljanstva, njegov prljavi, da ne kažem i krvavi, novac je cirkulisao po bankama i u Srbiji i u Crnoj Gori, a nije bilo tako davno kada je po veoma skupim cijenama kupovao akcije državnog medija. Nijesam zapazio da se i tamo i ovdje iko iz političkih ili drugih krugova gadio nad tim novcem. U takvoj situaciji, sasvim je prirodno da je neko iz vlasti komunicirao sa njim, pri čemu ovim ne želim da impliciram bilo kakvu vezu političara koji se pominju u ovom trenutku sa njim", istakao je Jovićević.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: