"Dan": Nije bilo razloga da se sumnja u autentičnost listinga

"Teško da ista forma, isti oblik, samo različiti brojevi telefona i imena mogu biti jedno original a drugo falsifikat", kazao je Marković Televiziji Vijesti
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2011. 19:03h

Redakcija Dana nije imala nikakvog razloga da sumnja u autentičnost listinga odbjeglog Darka Šarića, rekao je pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Nikola Marković.

Podgorički dnevnik objavio je navodne telefonske listinge Šarića, prema kojima su premijer Igor Lukšić i ministar vanjskoh poslova Milan Roćen 2008. godine imali telefonske razgovore sa Šarićem.

Navodne telefonske listinge je, kako tvrde, Promonte dostavio policiji radi istrage, a Lukšić i Roćen su na pres konferenciji negirali da su imali komunikaciju sa Šarićem. Marković je kazao da "oni tvrde da listinzi nijesu original, a visoki činovnici policije za iste takve listinge, koje smo nedavno objavili o Naseru Keljmendiju, potvrdili da su original"."Teško da ista forma, isti oblik, samo različiti brojevi telefona i imena mogu biti jedno original a drugo falsifikat", kazao je Marković Televiziji Vijesti.

Listing napravljen u word programuVještak za telekomunijaciju Predrag Boljević sumnja u autentičnost dokumenta. "Ovo su listinzi napravljeni u standardnom word programu i frapiran sam da su oni kao takvi objavljeni", kazao je on.Za Boljevića je problematična i godina objavljivanja navodnog listinga. "Ništa nije onako kako listing koji dostavlja operator Telenor"."Podaci nijesu raspoređeni na način kako ih rasporedi Telenor. Zapisi datuma ne odgovaraju zapisu Telenora jer on koristi američki način zapisa, odnosno ide mjesec dan godina, a na standardno evropski dan mjesec godina", rekao je Boljević. Tužilaštvo je u saradnji sa drugim državnim organima preduzelo određene radnje radi utvrđivanja činjenica u pravcu rasvjetljavanja ovog događaja. Iz Dana su najavili da će sporne listinge proslijediti nadležnim organima.

Bonus video: