"Saradnja sa VK značajan mehanizam pomoći u procesu unaprjeđivanja pravnog poretka"

Navodi se da su sagovornici izrazili uvjerenje da će kvalitetna saradnja biti dodatno unaprjeđivana kroz podršku snaženju zakonodavnog okvira na planu daljeg sprovođenja aktuelnih reformskih procesa
0 komentar(a)
Srđan Darmanović, Venecijanska komisija, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Srđan Darmanović, Venecijanska komisija, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 03.05.2018. 17:03h

Saradnja sa Venecijanskom komisijom (VK) predstavlja značajan mehanizam pomoći u procesu unaprjeđivanja pravnog poretka u Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića sa delegacijom VK.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, u delegaciji VK bili su član Ustavnog suda Bugarske Filip Dimitrov, potpredsjednica Ustavnog suda Italije Marta Kartabia i zamjenica sekretara Komisije Simona Granata.

„Tokom sastanka je istaknuto da Crna Gora veoma cijeni saradnju koju ima sa VK, a koja predstavlja značajan mehanizam pomoći u procesu unaprjeđivanja pravnog poretka u zemlji“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su sagovornici izrazili uvjerenje da će kvalitetna saradnja biti dodatno unaprjeđivana kroz podršku snaženju zakonodavnog okvira na planu daljeg sprovođenja aktuelnih reformskih procesa.

Bonus video: