Stevović ponovo predsjednik Crnogorske partije

Izabrana su i 23 člana Glavnog odbora i usvojena Programska rezolucija, kojim su utvrđeni pravci djelovanja partije u narednom mandatnom periodu
50 pregleda 0 komentar(a)
nenad stevovic, Foto: Arhiva Vijesti
nenad stevovic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.12.2011. 18:55h

Izborna skupština Crnogorske partije (CP) izabrala je za predsjednika u četvorogodišnjem mandatu dosadašnjeg lidera stranke Nenada Stevovića, koji je bio jedini kandidat.

Izabrana su i 23 člana Glavnog odbora i usvojena Programska rezolucija, kojim su utvrđeni pravci djelovanja partije u narednom mandatnom periodu.

Ambasador Crne Gore u Beogradu, Igor Jovović, rekao je da se nada da će do sjednice Savjeta Evropske unije (EU) biti postignut kompromis koji će omogućiti da Srbija dobije status kandidata, i da se još snažnije ubrza "evropeizacija Balkana", prenosi RTV.

On je naveo da "svi mi u regionu treba da Srbiji pomognemo i pružimo ruku saradnje i razumijevanja" da se situacija oko Kosova prevaziđe.

"To je neophodno i Crnoj Gori, koja očekuje datum za pregovore", rekao je Jovović i naglasio da ni građanima Crne Gore ne može biti dobro ako nije dobro građanima Srbije i svih ostalih zemalja u okruženju.

Jovović je, naglasivši da brzina napredovanja Crne Gore i Srbije ka Uniji najviše zavisi od njih samih, kazao da će zahtjevi u tom procesu biti još stroži, jer se oni pooštravaju i prema aktuelnim članicama, zbog složenih problema s kojima se EU suočava u ovim vremenima krize.

Jovović je, navodeći da je CP značajan most saradnje između Srbije i Crne Gore, rekao da je ta partija od svog osnivanja opredijeljena za demokratske vrijednosti i protiv nacionalizma, naročito onog ekstremnog.

"Mnoge etničke partije u ovom dijelu Evrope, koje nijesu politički na pravi način usmjerene, ne doprinose često na pravi način smirivanju situacije nastale poslije vremena kriza i ratova na ovim prostorima, nego "pokušavaju pa negdje i uspjevaju da zaoštre međunacionalne odnose", kazao je Jovović.

Prema njegovim riječima, CP je uspjela da izbjegne te zamke nacionalizma, ne samo svojim programom, već i djelovanjem, kao i da poslije prvih izbora na kojima je učestvovala postane dio lokalne vlasti u Malom Iđošu, zajedno sa partijama mađarske nacionalne manjine.

Bonus video: