Krivokapić: Crnogorska zajednica u Srbiji se bori da postoji

Krivokapić je izrazio nadu da će se država Srbija "odnositi prema svim svojim građanima uvažavajući njihove različitosti i garantujući im sva prava
0 komentar(a)
ranko krivokapic, tereza, Foto: Savo Prelević
ranko krivokapic, tereza, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2011. 19:30h

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić rekao je da je "crnogorska zajednica u Srbiji danas u situaciji da mora da se bori za svoje ime, identitet i samo pravo na postojanje".

U pismu predsjedniku Crnogorske partije (CP) Nenadu Stevoviću, uoči sjutrašnje Skupštine CP, Krivokapić je istakao da se nada da će problemi sa kojima se Crnogorci i Crnogorke i svi građani porijeklom iz Crne Gore susreću u Srbiji biti riješeni na pravi način.

Time će, kako je naveo Krivokapić koji je i predsjednik Skupštine Crne Gore, "crnogorska zajednica u Srbiji postati most saradnje između naše dvije nezavisne države, koje veže mnogo toga, a razdvaja samo želja da se iz jedne upravlja i drugom".

Krivokapić je izrazio nadu da će se država Srbija "odnositi prema svim svojim građanima uvažavajući njihove različitosti i garantujući im sva prava" i istakao da je siguran u to da će CP dati doprinos u "izgradnji takve, demokratske i prosperitetne Srbije".

Sjutrašnja skupština CP, čije je sjedište u Novom Sadu, biraće nove organe.

Bonus video: