Lukšić nema ništa protiv demonstracija ali problem su pozivi na bunt

On se složio sa činjenicom da je socio-ekonomska situacija teška, ocjenjujući ipak da Vlada radi na tome da stvori uslove za budući rast
54 pregleda 0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Boris Pejović
Igor Lukšić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.12.2011. 14:47h

Premijer Igor Lukšić je još jednom bio prilično oštar prema čelnicima sindikata, i njihovom načinu na koji pozvaju da se radnici bore protiv nezadovoljstva.

" Nemam ništa protiv da građani, ukoliko su nezadovoljni životnim standardom oganizuju demonstracije i proteste, ali imam problem sa pozivanjem na bunt, što se moglo čuti od predstavnika Unije slobodnih sindikata.

Bunt znači svrgavanje vlasti, rušenje instituciija. Ova Vlada će imati priliku da bude na provjeri za godinu i po na izborima i građani će tada moći da kažu šta misle o njoj i to je to" kazao je Lukšić.

Odgovarajući na pitanje, kako komentariše poziv predstavnika USSCG, da odluči da li je na strani naroda ili tajkuna kazao da je Vlada koju predvodi dobila podršku građana da rješava brojne probleme.

" Od tih problema ne bježimo. Ono što je bila moja poruka jeste da svako u ovoj državi ima pravo da izrazi protest protiv svega sa čime se ne slaže. Slažem se da je socio-ekonomska situacija teška, ali Vlada radi na tome da stvori uslove za budući rast" kazao je premijer.

Na pitanje da li je mislio na generalnog sekretara USSCG, Srđu Kekovića, kada je saopštio da su neke plate predstavnika sindikata veće od ministarskih, Lukšić je kazao da je o plati Kekovića saznao iz novina.

" Iz novine Vijesti saznao sam kolika su mu primanja i zaključio da su veća od nekih ministara. Tako da je to pitanje na koje on treba da odgovara, a ne ja" kazao je Lukšić.

Premijer nije propustio priliku ni da prokomentariše navode predsjednika Glavnog odbora USSCG, Janka Vučinića, koji je kazao da, ako će da se skidaju maske, treba vidjeti imovinske kartone kako bi se vidjelo šta imaju bivši i sadašnji ministri, a šta sindikalni lideri iz USSCG.

" Iz komunikacije sa trenutnim rukovodstvom Željezare shvatam da su prosječne zarade u kompaniji oko jedna i po prosječna zarada u Crnoj Gori" kratko je prokomentarisao Lukšić.

Bonus video: