Bešović: U planu uređenje i privođenje namjeni starog zatvora Jusovača

569 pregleda 1 komentar(a)
Miodrag Bešović, Foto: Privatna arhiva
Miodrag Bešović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.05.2018. 13:50h

Miodrag Bešović, kandidat za odbornika koalicije DF-SNP "Sve za moj grad!" kazao je da u planu njihove koalicije zauzima uređenje i privođenje namjeni starog zatvora Jusovača.

"Ostaci nekadašnjeg zatvora u blizini podgoričke autobuske stanice odolijevaju zubu vremena. U tim zidinama, koje svakog trena mogu biti urušene, živi nekoliko porodica. Iako se dugo najavljivalo da će taj prostor biti pretvoren u kulturno središte Podgorice, to se ni do danas nije dogodilo. Kao nova vlast u Glavnom gradu, pripremićemo kvalitetan plan za rekonstrukciju ovog objekta, uz posebnu izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja", navodi Bešović.

On dodaje da je danas to spomenik treće kategorije.

"Ovaj urbani centar treba da stvori prostor kroz koji će građani stimulisati saradnju, otvorenost, razvoj civilnog društva i kulture, i razviti usluge građanima na osnovu njihovih potreba. Daljim planom predviđamo da namjena Jusovače bude jedna kulturno- urbana cjelina sa posebnim sadržajima unutar zidina i dvorišnog dijela koja bi bila savršena ljetnja pozornica. Ovaj uređeni prostor bi bio idealan za rešavanje nedostatka kapaciteta namijenjenih civilnom sektoru i NVO", zaključuje Bešović.