Britanija će podržati otvaranje pregovora sa Crnom Gorom

Sends je naglasila da Velika Britanija podržava politiku proširenja Evropske unije i da sve države Zapadnog Balkana treba da napreduju
0 komentar(a)
Ketrin Najt Sends Milan Roćen, Foto: Gov.me
Ketrin Najt Sends Milan Roćen, Foto: Gov.me
Ažurirano: 29.11.2011. 19:24h

Vlada Velike Britanije podržaće preporuku Evropske Komisije za otvaranje pristupnih pregovora sa Crnom Gorom, rekla je ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva, Ketrin Najt Sends.

Ona se u Podgorici sastala sa ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija, Milanom Roćenom, sa kojim je razgovarala o evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore i unapređenju bilateralne saradnje sa Velikom Britanijom.

"Sends je upoznala Roćena sa stavom Vlade Velike Britanije da, u skladu sa ostvarenim pozitivnim progresom u Crnoj Gori, prihvati preporuku Evropske Komisije za otvaranje pristupnih pregovora sa Crnom Gorom", navodi se u saopštenju Vlade.

Sends je naglasila da Velika Britanija podržava politiku proširenja Evropske unije i da sve države Zapadnog Balkana treba da napreduju u skladu sa individualnim ostvarenjima.

Ona je ipak podsjetila da će konačna odluka Brisela zavisiti od stava svih država članica.

U saopštenju se navodi da je Roćen zahvalio na podršci i kazao da je to istovremeno potvrda kredibiliteta EU i stimulans za sve države Zapadnog Balkana.

Bonus video: