Odnosi Crne Gore i BiH dobri

Razmjenjena su mišljenja i o akteulnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori, procesu evro-atlanskih integracijama, te o institucionalnom položaju bošnjačkog naroda
0 komentar(a)
Talić i Husović, Foto: Bscg.me/bs
Talić i Husović, Foto: Bscg.me/bs
Ažurirano: 28.11.2011. 14:42h

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) i ministar u Vladi Crne Gore Rafet Husović razgovarao je sa ambasadorom BiH u Crnoj Gori Izmirom Talićem.

Ocijenjeno je da su odnosi Crne Gore i BiH veoma dobri i iskazan interes za unaprijeđivanje dalje saradnje na međudržavnom, političkom, privrednom i kulturno-obrazovnom planu.

"Zainteresovani smo da stalno nadograđujemo našu saradnju i jačamo veze sa institucijama u Bosni i Hercegovini i srodnim političkim subjektima. Učvršćivanjem tih veza daćemo dodatni doprinos snaženju prijateljskih veza Crne Gore i BiH", kazao je Husović.

On je rekao i da je Bošnjačka stranka kao dio koalicione vlasti značajno doprinjela demokratizaciji političkog ambijenta u Crnoj Gori, da kontinuirano radi na povećanju zastupljenosti Bošnjaka u državnim institucijama i, posebno, doprinosi jačanju podrške evropskim i atlanskim integracijama Crne Gore.

Ambasador Talić je ukazao na značaj učvršćivanja dobrosusjedskih veza između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

"Smatramo da je potrebno stalno jačati međusobne veze, mi smo kao ambasada i ja lično otvoreni za sve inicijative koje idu u pravcu jačanja političkih veza, privrednom povezivanju, boljoj saradnji na polju obrazovanja, kulture i sporta", kazao je Talić.

Razmjenjena su mišljenja i o akteulnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori, procesu evro-atlanskih integracijama, te o institucionalnom položaju bošnjačkog naroda.

Razgovoru su prisustvovali i potpredsjednici BS Munib Ličina i Osman Nurković, šef poslaničkog kluba BS Suljo Mustafić član Predsjedništva BS Nedžad Drešević, kao i Muharem Zejnulahu, otpravnik poslova ambasade BiH.

Bonus video: