Pejović, Pešić i Kavarić bez mjesta na izbornoj listi DPS-a u Podgorici

Članica Predsjedništva i šef Savjeta mladih nisu u trci za odborničke pozicije u Podgorici
615 pregleda 23 komentar(a)
Vladan Vučelić, Daliborka Pejović, Slavoljub Stijepović, Foto: Boris Pejović
Vladan Vučelić, Daliborka Pejović, Slavoljub Stijepović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.05.2018. 06:07h

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Daliborka Pejović i predsjednik Savjeta mladih Nikola Pešić nisu na izbornoj listi u Podgorici, iako su na lokalnim izborima prije četiri godine pokrivali visoke pozicije.

Pejovićeva, koja je članica Predsjedništva DPS-a, na izbornoj listi 2014. godine nalazila se na trećem mjestu, odmah iza nosioca liste Slavoljuba Stijepovića i šefa podgoričkog odbora Vladana Vučelića. Pešić je tada na izbornoj listi bio na 14. mjestu, a bio je odbornik u prošlom sazivu lokalnog parlamenta.

Za razliku od prošlih izbora, Stijepović se nalazi na drugom mjestu na listi, dok je nosilac profesor na Fakultetu političkih nauka Ivan Vuković, koji do sada nije bio eksponiran u partiji.

“Žao mi je što je aktuelni gradonačelnik Slavoljub Stijepović ponižen drugim mjestom na izbornoj listi DPS-a. Potpuno nebitno ko je nosilac liste DPS-a u Podgorici, jer ko god da je na čelu, on predstavlja dosadašnji koncept vladanja – koncept rasparčavanja gradske imovine, betoniranja, poklanjanja najvrednijih djelova grada tajkunima bliskim DPS-u”, tvrdi funkconer Građanskog pokreta URA Luka Rakčević.

Osim Stijepovića i Vučelića, niže pozicije na izbornoj listi dobili su i direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša, koji je sada na 7. mjestu dok je prije četiri godine bio četvrti. Visoke pozicije na listi dobili su ministarka ekonomije Dragica Sekulić, koja je četvrta, poslanik Miloš Nikolić koji je na petom i pomoćnik Sekulićeve Radosav Babić, koji je na šestom mjestu. Oni ranije nijesu bili politički eksponirani.

Dok je direktorka gimnazije “Slobodan Škerović” Zoja Bojanić-Lalević na osmom a ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović na devetom mjestu, direktor Urgentnog centra Nermin Abdić je sa petog pao na 13. poziciju na listi.

U odnosu na izbore prije četiri godine nižu poziciju dobio je i aktuelni zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović koji je sada na 11. mjestu dok je 2014. godine bio deveti.

Na listi je sa šestog na 19. mjesto pao i šef odborničkog kluba Momčilo Vujošević, dok na novoj listi nema odbornika i direktora Doma zdravlja Podgorica Nebojše Kavarića. Na desetom mjestu je direktor firme “Stadion” Vojin Žugić dok je psihološkinja Dijana Milošević na 16. mjestu.

Kovačević, Rakovićeva i Vojinović u trci za odbornička mjesta

Za razliku od liste od prije četiri godine za mjesto u lokalnom parlamentu neće se boriti glumac Branimir Popović, ali je njegov kolega Dušan Kovačević 25. na izbornoj listi.

Ispred DPS-a će se za mjesto u podgoričkom parlamentu boriti i profesor na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost Vladimir Vojinović, karatistkinja Marina Raković i hirurg Janko Žujović. Na listi nema odbornika Nasera Krkanovića, Aet Salh, Dragana Mrvaljevića i Božidara Markuša. Na listi DPS-a je i državni sekretar u Ministarstvu finansija Nemanja Katnić.

Bonus video: