Ministri iz SDP glasali protiv izbora Mašulovića

Izvor “Vijesti” iz vladajuće koalicije nije želio da precizira zašto su ministri SDP-a na Vladi tražili raspravu o Mašuloviću i glasali protiv
153 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2011. 09:15h

Ministri iz redova SDP-a glasali su na posljednjoj sjednici Vlade protiv izbora Ivana Mašulovića za vršioca dužnosti pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane.

Izvor “Vijesti” iz vladajuće koalicije nije želio da precizira zašto su ministri SDP-a na Vladi tražili raspravu o Mašuloviću i glasali protiv njegovog izbora na tu funkciju.

“O razlozima zašto ministri SDP-a nijesu glasali za Mašulovića, predsjednik SDP-a (Ranko) Krivokapić je obavijestio premijera (Igora) Lukšiča”, rekao je taj izvor.

Mašulović je prethodno bio premijerov savjetnik za bezbjednosne integracije.

Za vršioca dužnosti pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane imenovan je nakon što je smijenjen Draško Jovanović, kojeg je Vlada prošle sedmice rezriješila dužnosti jer je ministar Boro Vučinić bio nezadovoljan njegovim radom.

Mašulović je dugogodišnji visokopozicionirani službenik policije i ANB-a. Doktorirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, saradnik je na UDG-u i Policijskoj akademiji u Danilovgradu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: