Džuverović ustanovio da DPS nije prao pare

Spisak donatora DPS-a izazvao je kontroverze u javnosti zbog sumnji da je vladajuća stranka na taj način prala novac
129 pregleda 0 komentar(a)
Đorđije Džuverović, Foto: Arhiva Vijesti
Đorđije Džuverović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.11.2011. 10:18h

Sporni novac, koji je DPS prošle godine prihodovao kao donacije, nije ispitivala posebna komisija, kako je ljetos najavio premijer Igor Lukšić, već Nadzorni odbor stranke.

U Nadzornom odboru su funkcioneri DPS-a i oni su ustanovili da je svih 654.000 eura, koliko je navodno uplatilo blizu 2.000 građana, među kojima su uglavnom funkcioneri višeg ili nižeg ranga te partije, čisto i da je donirani novac ostvaren u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih partija.

U Nadzornom odboru su, prema podacima sa sajta partije, Đorđije Džuverović, dugogodišnji funkcioner i bivši poslanik vladajuće stranke, direktor Fonda rada i nekadašnji sekretar za finansije u Glavnom gradu Kemal Đečević, te bivši poslanik DPS-a i aktuelni prvi čovjek uprave Luke Bar Slobodan Pajović.

Spisak donatora DPS-a izazvao je kontroverze u javnosti zbog sumnji da je vladajuća stranka na taj način prala novac. DPS je Državnoj izbornoj komisiji dostavio spisak prema kojem joj je oko dvije hiljade građana tokom prošle godine uplatilo 654.000 eura, ali su neke od osoba navedenih u izvještaju javno negirale da su donirale novac, upozoravajući da su njihova imena i podaci zloupotrijebljeni.

Tako su, iako im se imena nalaze na spornom spisku, funkcioner DPS-a Derviš-Beli Selhanović i novoimenovani direktor RTCG Rade Vojvodić kazali da nijesu uplaćivali donacije partiji. Isto je učinila i Bojka Đukanović, ali je kasnije saopštila da nije znala o čemu se tačno radi.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: