Bošnjak: Mugoša sve rasprodao, pa sad nema novca

Normalno je da je budžet manji nego u 2011. godini, jer je ekonomska situacija u Glavnom gradu loša, rekao je Đorđije Suhih (SDP)
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2011. 17:49h

Odbornici opozicije u Skupštini Glavnog grada smatraju da je budžet za 2012. godinu, koji je projektovan na iznos od 49.609.540 eura, “realniji” u odnosu na projektovane iznose iz prethodnih godina.

Budžet za 2012. godinu je za četiri miliona manji od rebalansiranog ovogodišnjeg od 53.502.800 eura, koji je prvobitno bio planiran na 66.036.650 eura.

U Nacrtu odluke za 2012. godinu, objavljenom na sajtu Glavnog grada, koji je planirao Sekretarijat za finansije kojim rukovodi Miomir Jakšić, navedeno je da je operativni budžet predviđen na iznos od 30.309.740 eura, dok će kapitalni dio iznositi 19.299.800 eura.

Kako je navedeno u Nacrtu odluke o budžetu Glavnog grada za 2012. godinu, primici se očekuju u iznosu od 22.251.000 eura.

Šef kluba odbornika SDP-a u Skupštini Glavnog grada Đorđe Suhih kazao je “Vijestima” da u SDP-u još nijesu detaljnije analizirali Nacrt plana, te će tek nakon njih znati da li je projektovani plan realan.

"Normalno je da je budžet manji nego u 2011. godini, jer je ekonomska situacija u Glavnom gradu loša", rekao je Suhih.

Odbornik NOVE u Skupštini Glavnog grada Radoš Zečević smatra da je projektovani iznos budžeta realniji u odnosu na prethodne godine, te da je vidljivo da je finansijska kriza "u punom jeku".

"Na osnovu onoga što sam vidio, zaključujem da nema novca za značajne investicije. Kao odbornik i građanin Podgorice, nadam se da će makar započete investicije biti završene", kazao je Zečević.

Odbornik NOVE se nada da se neće ponoviti situacija iz prethodnih godina da u šestom ili sedmom mjesecu rade rebalans budžeta za 2012. godinu.

Šefica odborničkog kluba PZP-a Branka Bošnjak saopštila je “Vijestima” da je očigledno kako je planiranje budžeta veliki problem za aktuelnu vlast koja svoje neralne planove mora da frizira kroz rebalans skoro svake jeseni.

"Očigledno je da je gradonačelnuik prodao najdragocjenije gradsko zemljište i da sada teško nalazi nove izvore kako bi napunio gradsku kasu koja je, i zahvaljujući njegovim nerealnim obećanjima i planovima, sve tanja", kazala je Bošnjak.

Galerija

Bonus video: