Krivokapić: Neizvjesna odluka o početku pregovora

Krivokapićevi sagovornici pohvalili su, kako se navodi, dosadašnje reforme i ocijenili da bi Crna Gora trebalo da zbog njih bude nagrađena
0 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.11.2011. 15:49h

Odluka o početku pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) je neizvjesna, rekao je danas predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić, poslije razgovora sa zvaničnicima u Briselu.“I oni najbolje informisani ne znaju odluku Evropskog savjeta”, kazao je Krivokapić Radiju Anteni M i poručio da do 9. decembra Crna Gora mora da ubjeđuje evropske partnere da je zaslužila “zeleno svijetlo”.Predsjednik Skupštine je kazao da je razgovarao sa novim predsjednikom Evropskog Parlamenta Martinom Šulcom, doskorašnjim premijerom Grčke Jorgosom Papandreuom i drugim zvaničnicima.“Ta neizvjesnost koja postoji u EU, posebno zbog finansija, utiče i na odluke o proširenju. Čak i oni koji su vrlo dobro informisani, ne mogu do kraja reći što će biti odluka Evropskog savjeta", kazao je on.

Pohvalili dosadašnje reformeKrivokapićevi sagovornici pohvalili su, kako se navodi, dosadašnje reforme i ocijenili da bi Crna Gora trebalo da zbog njih bude nagrađena. "Ono što svi kažu da je Crna Gora napravila veliki korak, da to zaslužuje", kazao je predsjednik parlamenta.

"Ono što svi kažu da je Crna Gora napravila veliki korak, da to zaslužuje", kazao je predsjednik parlamenta

Bonus video: