Umjesto Kneževića u Moskvu ide njegov brat

"Besmrtni puk" je organizacija, koja svojim projektima skreće pažnju najšire ruske i svjetske javnosti u iskazivanju poštovanja i pijeteta prema svima onima, koji su se borili protiv fašizma, te "Besmrtni puk" tim povodom učestvuje i na memorijalnim manifestacijama
57 pregleda 9 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.05.2018. 12:15h

Na adresu predsjednika DNP-a upućen je poziv kopredsjednika "Besmrtnog puka" iz Moskve, Vasilija Lanovoja, da Milan Knežević učestvuje na svečanoj paradi u Moskvi 9. maja, kojim se obilježava Dan pobjede Rusije u ratu protiv nacističke Njemačke, saopšteno je iz DNP-a.

Kako navode "Besmrtni puk" je organizacija, koja svojim projektima skreće pažnju najšire ruske i svjetske javnosti u iskazivanju poštovanja i pijeteta prema svima onima, koji su se borili protiv fašizma, te "Besmrtni puk" tim povodom učestvuje i na memorijalnim manifestacijama.

"S obzirom na to da se predsjednik DNP-a nakon sudskog politički montiranog i nepravednog procesa nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Spuškom zatvoru, umjesto njega će u Rusiju putovati njegov brat Mirko, i u redovima „Besmrtnog puka“ učestvovati 9. maja u Moskvi u obilježavanju Dana pobjede ruskog naroda nad fašizmom. Na ovoj grandioznoj paradi Mirko Knežević će, u skladu s tradicijom „Besmrtnog puka“ da se na paradi nose fotografije predaka koji su se borili protiv fašizma, nositi fotografije svojih đedova, po kojima on i njegov brat i nose imena, Mirka i Milana, nosilaca partizanske spomenice, koji su poginuli u borbi protiv fašizma", zaključeno je u saopštenju Demokratske narodne partije.

Vojnoj paradi prisustvovaće i predsjednik Demokratske stranke jedinstva, Nebojša Jušković.

Bonus video: