Medojević je ili antitalenat, ili direktno radi za interese vlasti

Povodom tvrdnji da on stoji iza firme "Bemax", Roćen je kazao da pravo pitanje u čijem interesu Medojević to priča
0 komentar(a)
Roćen, Foto: Savo Prelević
Roćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2011. 22:28h

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Milan Roćen tvrdi da u vrhu DPS-a niko ne razmišlja o promjeni strateškog kursa Crne Gore koji predviđa ulazak u EU, bez obzira što Evropu trese kriza.

Roćen je, u razgovoru za “Vijesti”, rekao da prepucavanja šefa države Filipa Vujanovića i predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića ne doprinose afirmaciji Crne Gore na međunarodnoj sceni.

Na pitanje da li misli da treba izbrisati treću i četvrtu strofu himne, što Vujanović zagovara sa obrazloženjem da je njihov autor nacista, Roćen je kazao da sve četiri strofe himne ponosno sluša i pjeva: "Stvarno ne bih ulazio u autorstvo stihova, među kojima je i onaj najljepši – da je vječna Crna Gora".

Da je tačno to što tvrdi Medojević ja bih stvarno bio Mesi u politici

Sa ljudima iz "Bemaxa" samo ljudske relacije

Naglasio je da je doveo ruskog partnera u KAP jer je to bio sastavni dio njegovog posla kao ambasadora u Moskvi, da poznaje ruskog poslanika Vladimira Erenburga kojeg je Nebojša Medojević označio kao glavnog ruskog čovjeka za operacije oko KAP-a i kao glavnog čovjeka u kartelu u kojem su on i firma Bemax, ali da ga ne zanimaju njegovi poslovi.

Povodom tvrdnji da on stoji iza firme Bemax, Roćen je kazao da pravo pitanje u čijem interesu Medojević to priča.

"Saznao sam da se on dobro poznaje sa nekim od ljudi iz ’Bemaxa’, mnogo duže nego ja. Mogao bih zato da posumnjam da pomaže ’Bemaxu’ povezujući mene sa tom kompanijom. Ja sa ljudima iz ’Bemaxa’ niti sam imao, niti imam drugih, osim ljudskih relacija, ali nikada nijesam imao nikakve veze sa njihovim, niti sa bilo čijim biznisom. Da je tačno to što tvrdi Medojević ja bih stvarno bio Mesi u politici. Zamislite nekog ko 24 sata dnevno, da ne budem neskroman, vrlo uspješno radi svoj posao i stiže još i da zgrće tolike milione. To su priče za malu djecu, ali zlurade. Razmišljao sam i o Medojevićevom političkom nastupu. On je ili totalni antitalenat za politiku, ili najdirektnije radi u interesu vlasti", kazao je Roćen.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: