Tomislav Nikolić dolazi kod Mandića, ali i kod Đukanovića

Nakon sastanka sa čelnicima Nove, gosti iz Srbije idu na razgovor sa predsjednikom Demokratske paerije socijalista Milom Đukanovićem, koji će ih dočekati u njegovom kabinetu
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2011. 22:04h

Predsjednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i njegov zamjenik Aleksandar Vučić u srijedu će u Podgorici razgovarati sa predstavnicima vlasti i opozicije.

Nikolić i Vučić će prvo otići na razgovor u prostorije Nove srpske demokratije(Nova) gdje će ih dočekati Andrija Mandić i Goran Danilović.

Nakon sastanka sa čelnicima Nove, gosti iz Srbije idu na razgovor sa predsjednikom Demokratske partije socijalista(DPS) Milom Đukanovićem, koji će ih dočekati u njegovom kabinetu.

Nakon oba susreta Nikolić i Vučić će, kako najavljuje agencija MINA, odgovarati na pitanja novinara.

Nikolić i delegacija naprednjaka i ranije su dolazili na razgovore sa čelnicima Nove, ali je ovo prvi put da im domaćin u Podgorici bude i Đukanović ispred DPS-a.

Jedan susret u Parizu

Srpska radikalna stranka optužila je prije 2 godine naprednjački dvojac da su sa Đukanovićem i Stankom Subotićem Canetom u inostranstvu dogovarali kako "da zavladaju medijskim i političkim prostorom bivše Jugoslavije".

Nikolić je demantovao da se sastajao sa Subotićem, ali je rekao da se sa Đukanovićem sreo u hotelu u Parizu, gdje su on i Vučić "išli da razgovaraju sa ruskim investitorima o izgradnji gasne elektrane u Novom Sadu".

Sa DPS-ovim liderima, Nikolić se sretao još 1999. godine na Svetom Stefanu dok je bio potpredsjednik Šešeljevog SRS-a. Nikolić je tada zamijenio Šešelja koji se bio naglo razbolio, a sa druge strane stola je bio tadašnji predsjednik Vlade Crne Gore Filip Vujanović.

Bonus video: