Marović: Partija je važnija od nas

Sagovornici „Vijesti“ rekli su da su prisutni, uključujući i šefa stranke Mila Đukanovića, bili veoma iznenađeni predlogom Marovića
0 komentar(a)
DPS, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.11.2011. 09:31h

Rukovodstvo DPS-a dogovorilo se da uskoro razmatra kako da se postavi prema procesu “sanaderizacije”, odnosno mogućnosti da prođe kao Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), čiji je lider za dvije godine sa premijerske pozicije dospio na optuženičku klupu za teška koruptivna djela, imovina stranke zamrznuta, a njen poraz na skorim izborima neminovan, potvrdilo je „Vijestima“ nekoliko visokih funkcionera DPS-a.

Na sjednici predsjedništva DPS-a početkom novembra, potpredsjednik Svetozar Marović sugerisao je kolegama da bi stranka koja je „uvijek umjela da predvidi procese“ prije drugih - zahvaljujući čemu je i opstala više od dvadeset godina na vlasti - trebalo da razgovara i o sanaderizaciji, reklo je nekoliko učesnika sastanka.

„Marović je rekao da je partija važnija od bilo koga od nas pojedinačno, kao i da je razgovor o tome potreban kako ne bi prošli kao HDZ“, rekao je „Vijestima“ jedan od učesnika sastanka.

Sagovornici „Vijesti“ rekli su da su prisutni, uključujući i šefa stranke Mila Đukanovića, bili veoma iznenađeni predlogom Marovića.

„Đukanović je ustao i počeo da šeta po prostoriji, kao i uvijek kada je tema razgovora neprijatna. Marović je potom predložio da o tome razgovaraju predsjednik i četiri potpredsjednika, što je nakon kraće rasprave prihvaćeno“, rekao je drugi učesnik sastanka.

„Vijesti“ saznaju da taj razgovor u kome treba da učestvuju i Igor Lukšić, Filip Vujanović i Željko Šturanović još nije zakazan.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: