Bogdanović vjerovatno napušta poslaničku funkciju

...sa posebnom pažnjom ću sagledati situaciju i opredijeliti se za funkciju sa koje mogu pružiti svoj puni doprinos
139 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 21.11.2011. 08:03h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović najvjerovatnije će napustiti poslaničku funkciju i posvetiti se upravljanju prijestonicom.

On je “Vijestima” kazao da usvajanje novog Zakona o sprečavanju sukoba interesa “predstavlja dodatni iskorak Crne Gore ka ispunjavanju obaveza u procesu evropskih integracija. Na taj način, iskazana je namjera da se kroz profesionalizaciju funkcija doprinese punoj posvećenosti obavezama javnih funkcionera”.

“Imajući u vidu da će i moje aktuelne pozicije poslanika i gradonačelnika Cetinja biti tretirane ovim zakonom, sa posebnom pažnjom ću sagledati situaciju i opredijeliti se za funkciju sa koje mogu pružiti svoj puni doprinos”, pojasnio je Bogdanović dodajuću da “projekte koje je počeo kao gradonačelnik Cetinja, treba nastaviti u punom kapacitetu, kako bi na taj način lokalna uprava ispunila očekivanja građana”.

Bogdanović je tokom prošle godine prihodovao 1.040 eura kao prvi čovjek Cetinja, a kako je naveo u godišnjem izvještaju o prihodima i imovini, primao je i paušal u Skupštini i to u iznosu od 400 eura.

Između dvije funkcije mora da odlučiti i gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, takođe poslanik DPS-a. On je prijavio da je prošle godine kao prvi čovjek Glavnog grada mjesečno primao 1.500 eura, dok je u Skupštini zarađivao dodatnih 258 eura.

Prema novom Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, funkcioneri ne mogu sjedjeti u dvije fotelje, pa su tako poslanici morali da izađu iz upravnih odbora državnih preduzeća i institucija do 1. novembra. Taj rok je duži za gradonačelnike i direktore državnih preduzeća ili organa, koji su do sada bili i predstavnici građana u parlamentu. O daljem angažmanu direktora preduzeća, kako su ranije potvrdili u izjavama za “Vijesti”, odlučivaće partija.

Bonus video: