Medojević: Crnogorski studenti na protestu pali na ispitu

Prema njegovim riječima, osobe koji su članovi SDP i DPS ne mogu predvoditi studentske proteste za promjene već za ostvarivanje sitnih malih interesa
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.11.2011. 13:33h

Crnogorski studenti su na protestu pali na ispitu i brzo će shvatiti ko je kriv za njihovo stanje i koje su najvažnije teme u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević. Nekoliko hiljada studenata velikom protestnom šetnjom Podgoricom je u četvrtak izrazilo nezadovoljstvo zbog stanja u visokom obrazovanju i neaktivnosti države u rješavanju njihovih problema.Medojević je kazao da studenti kada dođu ispred Skupštine na ulicu moraju da se bave najvažnijim društevnim pitanjima jer je to, kako smatra, njihova odgovornost i uloga ako smiju da je prihvate.“Očigledno da crnogorski studetni koji su vođeni funkcionerima Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) nijesu smjeli i htjeli da preuzmu toliku odgovornost i na kraju kritika se završila povicima da smo ja i kolege iz opozicije lopovi”, rekao je Medojević agenciji MINA.

Teško mu pale uvredeOn je kazao da je kao neko koje je počeo karijeru kao studentski lider, osnovao prvu studentsku alternativnu organizaciju Studentski Forum i borio se protiv rata, zločina i za prava manjina teško doživio uvrede kada je čuo da studenti ispred Skupštine skandiraju - lopovi, lopovi. “Ja, a ima dosta kolega koji su opozicioni poslanici koji nijesu odgovorni jer nijesu nikad bili na vlast već su pošteni i časni ljudi i borci za promjene sustema u Crnoj Gori koje će rezultirati boljom perspektivom i budućnosti studenata i da mogu da dobiju posao, žive od svog rada”, rekao je Medojević.On je kazao da je njegov politički i javni angažman počeo 1988. godine u štrajkačkom odbora u studetskom domu kada su izašli ipred Skupštine Crne Gore tražeći smjenu vlasti, da je protkan borbom za opšte interese i da je od toga imao samo ličnu materijalnu i finansijksu štetu.“Doživio sam da mi se skandira da sam lopov. Jesam političar, jesam poslanik, ali nijesam lopov. To je jedna instruisana politička poruka”, kazao je Medojević.

Da krenu tragom kolega iz svijetaPrema njegovim riječima, osobe koji su članovi SDP i DPS ne mogu predvoditi studentske proteste za promjene već za ostvarivanje sitnih malih interesa.“Dođe tri ili pet hiljada studenata koji se bude protiv svog statusa, a da niko ne pomene glavnog krivca koji je vedrio i oblačio Crnom Gorom 20 godina i koje od svoje porodice, prijatelja i kumova napravio milijardere, a od njihovih očeva i majki sirotinju, to je simptomatično”, rekao je Medojević.On je ocijenio da su crnogorski studenti ovoga puta pali na ispitu, ali da je važno da su skupili i pokazali da su spremni da protestuju i da će, kako je rekao, vrlo brzo shvatiti ko je kriv za njihovo stanje i koje su najvažnije teme u Crnoj Gori. “A to su organizovani kriminal i korupcija i ekomska propast i da će konačno početi tragom svojih kolega iz Milana, Amerike, Švedske i cijelog svijeta koji se bore za velike društvene ciljeve a ne za svoje male, lične sitne probleme”, rekao je Medojević.On je zaključio da uloga studenata mora da bude mnogo veća i značajnija nego ono što su pokazali na skupu u četvrtak.

Bonus video: