I mladi DPS-a prisustvovali studentskom protestu

Mladi koji pripadaju DPS-u isto tako pripadaju studentima i zato ocjenjuju da današnje okupljanje visokoškolaca pokazuje „da se događaju dobre stvari“
0 komentar(a)
Studentski protest, Foto: Boris Pejović
Studentski protest, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.11.2011. 19:48h

Protest studenata koji je održan danas u Podgorici predstavlja pozitivan akademski događaj i proizvod realnosti stanja koje dijele svi mladi, bez obzira kojoj partiji pripadali, ocijenjeno je iz Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS).

U saopštenju se navodi da mladi koji pripadaju DPS-u isto tako pripadaju studentima i zato ocjenjuju da današnje okupljanje visokoškolaca pokazuje „da se događaju dobre stvari“.

„Upravo ta pozitivna energija, i što je najbitnije u ovom trenutku zdrava energija, uslovila je da današnjem skupu prisustvuje znatan broj naših članova i simpatizera“, kaže se u saopštenju.

Mladi DPS-a smatraju da je važno da protest odoli iskušenjima i pretenzijama političkih stranaka i da do kraja ostane autonomno i nezavisno proizvedena energija. „Koja će uspjeti u rješavanju egzistencijalnih potreba studentske populacije“.

„Očekujemo da će se zahtjevi koji zaslužuju podršku shodno realnom stanju, a kroz institucije sistema, uvažavajući i autonomiju univerziteta riješiti u optimalnom vremenu“, zaključuje se u saopštenju.

Nekoliko hiljada studenata ranije danas je velikom protestnom šetnjom u Podgorici pokazalo nezadovoljstvo zbog stanja u visokom obrazovanju i neaktivizma države u rješavanju njihovih problema.

Bonus video: