Medojević učesnike protesta nazvao "studenti bez jaja"

"Koja je razlika između studenata iz Milanu i iz Podgorice? Ovi iz Milana imaju jaja", napisao je Medojević
63 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.11.2011. 19:14h

Nezadovoljstvo studentskim protestom na kojem se okupilo skoro 3 hiljade crnogorskih studenata lider PZP-a Nebojša Medojević izražava na svom Fejsbuk profilu.

"Koja je razlika između studenata iz Milana i iz Podgorice? Ovi iz Milana imaju jaja", napisao je Medojević i uporedio ih sa nedavno održanih studentim demonstracijama u Italiji.

U raspravu su se uključili brojni korisnici ove društvene mreže koji su tražili njegovo objašnjenje i razloge za nezadovoljstvo.

"Došli do Skupštine i trt. Ništa. Očekivao sam jasne političke zahtjeve. Ultimatum poslanicima. Da se nešto mijenja. A oni o Bolonji, bonovima, budžetskom finansiranju. Sramota", komentariše Medojević na svom profilu.

Ukazuje i na to da na "protestu studenata protiv stanja u Crnoj Gori niko nije pomenuo Mila Đukanovića".

"Poslanici su lopovi, a Milo je gospodin čovjek, urban i cool tip. Šta je ovo drugovi i drugarice studenti. Direktiva. Niko ne pominje Mila", dodao je Medojević.

Ni studenti na Fejsbuku mu nijesu ostali dužni, brojnim komentarima branili su današnji protest i kritikovali Medojevićeve konstatacije.

"Studenti neće pominjati ni Mila ni tebe jer se ne brinemo za vas. Nećemo politiku propagirati na našim protestima. Ako ćete da mi radimo vaš posao, 'ajte vi onda nama radite kolokvijume", odgovorio mu je jedan od korisnika.

On se prisjetio vremena kad je vodio studentske proteste, kad nije, kako kaže, tražio podršku već je zahtjevao i prijetio i to za vrijeme rata kad su se glave gubile.

Studenti su na početku skupa pozvali sve one koji su došli sa političkim motivima da napuste skup, ponavljajući da to nije politički već studentski protest i da na njemu nema mjesta političarima.

Bonus video: