DPS tužio svoje funkcionere

Najviše se duguje opozicionim partijama - SNP-u, PZP-u i Novoj, a u manjem obimu DPS-u i SDP-u. Pored Budve, najčešći dužnik je vlast u Kolašinu
0 komentar(a)
Boro Lazović, Lazar Rađenović, Foto: Boris Pejović
Boro Lazović, Lazar Rađenović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.11.2011. 09:00h

Demokratska partija socijalista podnijela je seriju tužbi protiv opština u kojima drži vlast da bi naplatila u partijsku kasu novac koji joj sljeduje po Zakonu o finansiranju partija, saznaju “Vijesti” u DPS-u.

Prema nezvaničnim informacijama, Đukanovićeva partija je sredinom ove godine dobila spor u kotorskom sudu protiv partijskih kolega koji su na vlast u Budvi.

Budva će, na osnovu presude, morati da DPS-u isplati nešto više od oko 60.000 eura i kamatu za 2010 godinu, kao i sudske troškove. DPS je uspio da naplati dugovanja i od opština Nikšić, Herceg Novi, Pljevlja i Kolašin.

Samo u Herceg Novom je na vlasti bio SNP-a kada su tužbe podnijete.

Opštine duguju partijama skoro 300.000 eura, pri čemu prednjači Budva, gdje DPS ima apsolutnu vlast, sa dugom većim od 100.000 eura. Najviše se duguje opozicionim partijama - SNP-u, PZP-u i Novoj, a u manjem obimu DPS-u i SDP-u. Pored Budve, najčešći dužnik je vlast u Kolašinu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: