Vučinić traži da Vlada razriješi njegovog prvog saradnika

Vučinić je napisao da Jovanović ne zna ništa da radi osim što govori engleski jezik, tvrdi izvor "Vijesti" blizak Ministarstvu odbrane
158 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2011. 09:18h

Lični animozitet, a kasnije i sukobi između prvog i drugog čovjeka Ministarstva odbrane kulminirali su ovih dana pa je ministar Boro Vučinić podnio i zvaničan zahtjev Vladi za smjenu pomoćnika ministra za politiku odbrane Draška Jovanovića.

Nakon penzionisanja prvog obavještajca Božidara Lakića, Vučinić planira da pokaže vrata još jednom vrlo bliskom saradniku iz razloga koji, prema tvrdnjama izvora “Vijesti”, u ovom slučaju najmanje imaju veze s učinkom u poslu.

Vučinić je u zahtjevu za smjenu izrazio nezadovoljstvo radom čovjeka koji već nekoliko godina vodi najvažniji resor u Ministarstvu odbrane, zadužen čak i za NATO i EU integraciju sistema odbrane.

“Napisao je da Jovanović ne zna ništa da radi osim što govori engleski jezik”, tvrdi izvor “Vijesti” blizak Ministarstvu odbrane.

Prema informacijama “Vijesti”, u formularu koji je svaki starješina organa dužan da popuni o učinku zaposlenih, Vučinić je, za razliku od ranijih godina, svakom segmentu Jovanovićevog posla dao negativnu ocjenu.

U zahtjevu za razrješenje dužnosti Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja, koju vodi Slavoljub Stijepović, u koji su “Vijesti” imale uvid, Vučinić tvrdi da Jovanović u dosadašnjem radu, a posebno u toku 2011. godine, nije postigao zadovoljavajuće rezultate rada, naročito u odnosu na "kvalitet rukovođenja, organizaciju i kontrolu rada u Sektoru politike odbrane, kvalitet ostvarenih odnosa saradnje, saradnje sa drugim državnim institucijama i medijima".

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: