SNP: Kampanja za NATO je zloupotreba državnih resursa

Bulatović smatra da Milo Đukanović, sa funkcije predsjednika Demokratske partije socijalista upravlja državom i pokušava prikriveno opstruirati put ka EU
0 komentar(a)
NATO karavan, Foto: Savo Prelević
NATO karavan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2011. 12:42h

Kampanja Vlade za ulazak Crne Gore u NATO zloupotreba je državnih resursa i jednostran odnos prema svima koji imaju drugačiji stav od aktulene režimske politike, ocijenio je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Predrag Bulatović.

Komentarišući činjenicu da Vlada ove sedmice u sedam gradova organizuje seriju tribina o evroatlantskim integracijama, Bulatović je kazao da način na koji koordinaciona tijela vode kampanju za NATO može samo radovati protivnike ulaska Crne Gore u alijansu.

“Vladina kampanja je do sada bila neefikasna, o čemu najbolje svjedoči nizak nivo podrške NATO-u od građana, sa tendencijom daljega pada”, rekao je Bulatović.

“Vladina kampanja je do sada bila neefikasna, o čemu najbolje svjedoči nizak nivo podrške NATO-u od građana, sa tendencijom daljega pada”, rekao je Bulatović

“Ako se uz te kriterijume dodaju i takozvani emotivni razlozi, podsjećanja šta se kod nas dešavalo kada je NATO u pitanju, onda je razumljivo zašto građani u veoma malom procentu daju podršku za ulazak u NATO”, kazao je Bulatović.

Promovišu NATO, a ne EU

Tribine Vlade, kako je ocijenio, promovišu NATO, a ne EU integracije.

Bulatović smatra da Milo Đukanović, sa funkcije predsjednika Demokratske partije socijalista upravlja državom i pokušava prikriveno opstruirati put ka EU.

“To radi iz više razloga, posebno jer ga (Đukanovića) brine otvaranje poglavlja koja se tiću vladavine prava i borb protiv organizovanog kriminala i korupcije”, naveo je Bulatović.

“Sada je mnogo važnije, od prazne priče o NATO-u, da dobijemo datum pregovora sa EU”, rekao je Bulatović.

“To bi trebalo da znači da nema smisla insistirati na tim integracijama. Paralelno sa tim, pojačava se javna kampanja za NATO, koji je dominantno vojna organizacija, a režim je želi predstaviti da je to političko-državni savez kvalitetniji od EU“, rekao je Bulatović.

On je naveo da se SNP zalaže za održavanje referenduma jer je pitanje ulaska u NATO važno i za državu i građane.

“Na tom referendumu SNP će biti protiv članstva , jer je to jedna od ključnih odrednica na kojoj se zasniva naš program”, kazao je Bulatović.

On je ocijenio da protivnici ulaska u NATO ne trebaju još počinjati svoju kampanju.

To bi, prema riječima Bulatovića, značilo da daju legitimitet Vladinim aktivnostima i doprinose stvaranju fikcije o demokratski uređenom ambijentu.

“Sada je mnogo važnije, od prazne priče o NATO-u, da dobijemo datum pregovora sa EU”, rekao je Bulatović.

Bonus video: