Slavka Maraš: Žaliću se Vrhovnom sudu

Ona je, u reagovanju dostavljenom „Vijestima“ istakla da će Vrhovnom sudu u zakonskom roku podnijeti zahtjev za vanredno preispitivanje presude
0 komentar(a)
Slavka Maraš, Raško Konjević, Foto: Boris Pejović
Slavka Maraš, Raško Konjević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.11.2011. 15:01h

Vršilac dužnosti sekretara Skupštine Glavnog grada Slavka Maraš najavila je da će iskoristiti sva pravna sredstva da bi poništila, kako je objasnila, nezakonitu presudu Upravnog suda, kojom je stavljena van snage o njenom izboru za sekretara gradske skupštine.

Ona je, u reagovanju dostavljenom „Vijestima“ istakla da će Vrhovnom sudu u zakonskom roku podnijeti zahtjev za vanredno preispitivanje presude.

Vanredno preispitivanje Presude, neću komentarisati, ali hoću stav suda o blagovremenosti podnošenja tužbe, koji je sporan.

Ona je istakla da iz odredbe člana 16 Zakona o upravnom sporu proizilazi da se tužba podnosi u roku od 30 dana od dana dostavljanja akta stranci i da navedeni rok važi i za organ, odnosno lice koje je ovlašćeno za podnošenje tužbe, ako mu je akt dostavljen, a ako mu akt nije dostavljen, tužbu može podnijeti u roku od 60 dana od dana dostavljanja akta stranci u čiju je korist akt donijet.

Ona je pojasnila da će „primjenom člana 57 Zakona o upravnom sporu“, od danas, poštujući presudu Upravnog suda, vršiti dužnost sekretara Skupštine.

Ona je pojasnila da će „primjenom člana 57 Zakona o upravnom sporu“, od danas, poštujući presudu Upravnog suda, vršiti dužnost sekretara Skupštine, kako je to bilo i prije njenog imenovanja Rješenjem koje je poništeno, sve do imenovanja, koje će biti uskoro

Bonus video: