Mugošina bitka za vlast u DPS-u Podgorice

Ukoliko za mjesto šefa gradskog odbora ne bude Vučelić, koji važi za čovjeka bliskog gradonačelniku, to bi značilo da Mugoša gubi unutarstranačku bitku i u Glavnom gradu
171 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2011. 08:06h

Direktor podgoričkog “Vodovoda” Vladan Vučelić najozbiljniji je kandidat za šefa podgoričkog odbora DPS-a, saznaju “Vijesti” u toj stranci.

Osim Vučelića, koji je i poslanik DPS-a, kandidat je i direktorica Agencije za zaštitu životne sredine Daliborka Pejović, koja je članica najužeg rukovodstva DPS-a.

Prema Statutu DPS-a, kandidata za predsjednika opštinskog odbora predložiće tročlana komisija, ali će članovi gradskog odbora birati šefa tek kada stranačko predsjedništvo odobri njegovu kandidaturu.

Vučelić

Sastav podgoričke komisije, koja će svog favorita predložiti predsjedništvu, je gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, direktor Službenog lista i šef kluba odbornika DPS-a u gradskoj Skupštini Momčilo Vujošević i odbornica Tijana Turković.

Mugošin uticaj

Kandidat za šefa podgoričkog odbora biće predložen do sredine mjeseca, dok će gradski odbor DPS-a na posebnoj sjednici donijeti konačnu odluku do kraja novembra.

Izbor šefa podgoričkog odbora pokazaće i trenutni uticaj Miomira Mugoše u stranci, nakon što ljetos nije izabran u predsjedništvo DPS-a.

Ukoliko za mjesto šefa gradskog odbora ne bude Vučelić, koji važi za čovjeka bliskog gradonačelniku, to bi značilo da Mugoša gubi unutarstranačku bitku i u Glavnom gradu.

Pejović

Za razliku od Vučelića, Daliborka Pejović nije miljenica podgoričkog gradonačelnika.

U ostalim opštinima jasnije

Za razliku od Podgorice, na čelu barskog odbora DPS-a još jedan mandat čeka direktor Opšte bolnice u Baru dr Zorana Srzentića, dok se kao najozbiljniji kandidat za predsjednika ulcinjskog DPS-a pominje direktor ulcinjske Distribucije Ljoro Nrekić.

Izvori “Vijesti” iz DPS-a potvrdili su da bi Nrekić na toj funkciji mogao zamijeniti dugogodišnjeg šefa ulcinjskog DPS-a i poslanika Ljuiđa Škrelju. Osim Nrekića i Škrelje, kandidati za predsjednika su Nailj Redža i Vaso Radović.

Kandidat za šefa tivatskog DPS-a je aktuelni predsjednik Opštinskog odbora Ivan Novosel, dok će šef DPS-a u Kotoru biti Boro Kašćelan.

Novi mandat očekuje i predsjednika hercegnovskog DPS-a Zorana Bošnjaka, dok će šef rožajskog DPS-a biti i dalje Šefkija Murić. Sekretar žabljačkog odbora Milorad Zarubica, zamijeniće dugogodišnjeg šefa DPS-a Mitra Ostojića, koji ide u penziju.

U Bijelom Polju su kandidati dosadašnji predsjednik DPS-a Abaz Kujović, preduzetnik Džemal Ljušković i direktor bjelopoljske filijale CKB-a Kemal Franca.

Jedini kandidat za šefa DPS-a u Andrijevici je Srđan Mašović, ali se iznenađenja mogu očekivati u Beranama, gdje su kandidovani dr Budimir Dabetić i Branko Femić, ali su na opštinskom odboru predlagani i dosadašnji predsjednik Drago Čantrić i dr Fahrudin Hadrović.

U nikšićkom odboru DPS-a radna grupa razgovara sa potencijalnim kandidatima, ali predsjednik radne grupe Vojin Đukanović nije želio da saopštava njihova imena.

Pljevljaci bi Vuka Roćena, Simović gura Vukovića

Mogući kandidati za predsjednika pljevaljskog DPS-a su izvršni direktor Rudnika Vuk Roćen, nekadašnji gradonačelnik Filip Vuković, direktor područne poreske Uprave Vlado Milinković, poslanik Zoran Gospić, direktorica Doma zdravlja u Pljevljima Vera Bojović, doskorašnji potpredsjednik Opštine Avdo Ajanović i preduzetnik Ljubiša Čurčić.

Vuković

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” većina u Pljevljima podržava Roćena, dok koordinator u ime predsjedništva partije Milutin Simović favorizuje Vukovića.

Među deset kandidata za mjesto šefa kolašinskog DPS-a, najveće šanse ima Milosav- Bato Bulatović, koji je od 2007. bio kandidat te partije za gradonačelnika Kolašina i dobio više glasova od njegove partije.

Od pet predloženih kandidata za predsjednika mojkovačkog odbora, prema nezvaničnim informacijama, favorit je Dragomir-Dragan Mrdak šef Veterinarske stanice u tom gradu.

Galerija

Bonus video: