Crnogorska partija potpisala Deklaraciju o saradnji sa bugarskom strankom

Prilikom posjete Bosilegradu, delegacija Crnogorske partije i \\"Krstassa\\" je položila vijenac na spomenik revolucionaru Vasilu Levskom i posjetila crkvu Svete Trojice
0 komentar(a)
Crnogorska partija, Foto: Crnogorskapartija.rs
Crnogorska partija, Foto: Crnogorskapartija.rs
Ažurirano: 06.11.2011. 15:01h

Crnogorska partija (CP) i Demokratski savez Bugara (DSB) potpisali su u Bosilegradu Deklaraciju o razumijevanju i saradnji, saopštila je pres služba CP.

Kako se navodi, CP i DSB ovim dokumentom dogovorili su da se međusobno pomažu i koordiniraju aktivnosti gdje za to postoji zajednički interes, stavljajući na raspolaganje jedna drugoj sopstvene kadrovske i infrastrukturne potencijale.

Deklaraciju su potpisali predsjednici partija Nenad Stevović i Dragoljub Ivančov i tom prilikom ocijenili da ona daje formalni okvir za trajnu i efikasnu saradnju CP i DSB i može predstavljati nukleus okupljanja i organizovanja političkih partija nacionalnih zajednica u cilju suštinskog rješavanja njihovih problema.

Kako se navodi, na sastanku predstavnika nacionalnih zajednica Bugara i Crnogoraca u Srbiji sporazum o međusobnoj saradnji potpisali su i Kulturno informativni centar "Bosilegrad" i Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš".

Prilikom posjete Bosilegradu, delegacija Crnogorske partije i "Krstaša" je položila vijenac na spomenik revolucionaru Vasilu Levskom i posjetila crkvu Svete Trojice.

Bonus video: