Kad sam čuo za Đukanovićev sat odmah sam se sjetio Sanadera

Hrvatski mediji su prije godinu dana, nekoliko mjeseci prije hapšenja Sanadera, otkrili da u imovinskom kartonu nije prijavio kolekciju skupocjenih satova
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2011. 09:47h

Predsjednik Grupe zemalja za borbu protiv korupcije (GREKO) Savjeta Evrope Drago Kos ocijenio je da je neprijavljivanje pokretne imovine, koja se ne registruje, ozbiljan propust u aktuelnom Zakonu o sprečavanja sukoba interesa jer otvara mogućnosti za velike zloupotrebe funkcionera.

Povodom informacije da predsjednik DPS-a i bivši premijer Milo Đukanović posjeduje platinasti sat švajcarskog brenda ”Breguet Tourbillon” (Brege Turbiljon) koji košta 91.300 funti (106.076 eura), Kos je kazao da se “pri pomenu časovnika sama po sebi nametnula paralela između crnogorskog zvaničnika i bivšeg hrvatskog premijera Iva Sanadera”.

Ručni sat predsjednika DPS-a

“Paralela se nameće sama po sebi odmah i na pomen tako vrijednog sata bivšeg premijera, pomislio sam da postoji neka sličnost sa Sanaderom. To što propisi ne naznačavaju obavezu prijavljivanja pokretne imovine koja se ne registruje, zakonski opravdava vašeg bivšeg premijera. Međutim, to ne znači da on nije dužan da odgovori javnosti odakle mu novac za takav jedan sat”, izjavio je Kos “Vijestima”.

Hrvatski mediji su prije godinu dana, nekoliko mjeseci prije nego što je protiv Sanadera podignuta optužnica i on uhapšen u Austriji, otkrili da u imovinskom kartonu nije prijavio kolekciju skupocjenih satova vrijednu najmanje 150.000 eura.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: