Princ Čarls, Medvedev i Sarkozi se diče istom markom

Vlasnici su bilii i Vinston Čerčil, kralj Luj XVIII, te Aleksandar Puškin, grčki brodovlasnik Artistotel Onazis...
84 pregleda 0 komentar(a)
Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Đukanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.11.2011. 13:40h

Predsjednik DPS-a i bivši premijer Milo Đukanović posjeduje platinasti sat švajcarskog brenda ”Breguet Tourbillon” (Brege Turbiljon) koji košta 91.300 funti (106.076 eura).

Đukanović je ovaj sat nosio prošle subote na izbornoj konferenciji DPS-a Glavnog grada, gdje je govorio u svojstvu predsjednika partije i nezavisne medije, nevladine organizacije i opoziciju optužio da rade protiv države.

U predstavništvu kompanije “Breguet Tourbillon” u Londonu, kojem su “Vijesti” uputili pitanja i fotografiju sata, saopštili su da se radi o “Classique Grandes Complications” kolekciji, sa identifikacionim brojem 3657BA/12/9V6.

“Radi se o ručno rađenom satu, a dostupan je u dvije varijante - žutog zlata, koji košta 81.400 funti (94.574 eura) i platine čija je cijena 91.300 (106.076 eura). Vodootporan je i na dubini od 30 metara. Svi naši satovi izrađuju se u Švajcarskoj. U ovom trenutku nemamo ovaj tip sata u našoj radnji”, odgovoreno je “Vijestima” iz londonske prodavnice koja prodaje satove brenda “Breguet Tourbillon”.

Zaštitni znak švajcarske firme je istoimeni mehanizam kojeg je izumio njen osnivač Abraham Luj Brege oko 1795. godine, koji se ugrađuje u sat da bi eliminisao uticaj zemljine teže na preciznost mjerenja vremena.

Kao kraljevi, pisci, brodovlasnici...

Prestižni sat ove marke su posjedovali kraljevi, pisci i brodovlasnici, dok danas krasi ruke šefova država i biznismena.

Tako jedan ovakav imaju i predsjednici Rusije i Francuske Dmitrij Medvedev i Nikola Sarkozi, engleski princ Čarls, te ruski biznismen Oleg Bojko.

Vlasnici su bili i Vinston Čerčil, kralj Luj XVIII, te Aleksandar Puškin, grčki brodovlasnik Artistotel Onazis...

Đukanović, iako posljednji, pronašao je svoje mjesto na listi 20 najbogatijih državnika svijeta, koju je u maju prošle godine objavio britanski list list "The Independent"..

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: