Opozicionari se Lukšiću žalili na Đukanovićeve izjave

Aludirajući na izjave Đukanovića, lider PzP-a kazao je da iz Crne Gore ne smiju stizati poruke mržnje i podjela koje nijesu u interesu Crne Gore
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.11.2011. 14:18h

Delegacija opozicije tražila je od premijera Igora Lukšića da uskladi politiku Vlade i parlamenta kako bi Crna Gora u decembru dobila datum pregovora.

Predsjednici PzP-a i Nove srpske demkoratije (Nova) Nebojša Medojević i Andrija Mandić i poslanik SNP-a Predrag Bulatović tražili su od Vlade da sarađuje sa opozicijom kako bi ohrabrili zemlje članice Savjeta Evrope da podrže pregovre Crne Gore sa EU.

Medojević je kazao da su predstavnici opozicije upozorili Lukšića da će narednih mjeseci crnogorska politička scena, Vlada i parlament biti pod posebnom pažnjom kolega iz evropskih parlamenata, ističući da iz Crne Gore ne smiju da stižu negativne poruke.

"Pokazali smo da i opozicija dijeli strateške prioritete sa Vladom Igora Lukšića"

„Mi smo jedina opozicija koja lobira za evropske integracije i ne želi da to pitanje koristi za dnevno političke svrhe. Zamolili smo premijera da shodno svojoj poziciji, pokuša da obezbjedi u vladajućoj koaliciji malo bolje razumijevanje osjetljivosti trenutka i da neke poruke koje šalju reprezenti stare politike 90-tih ipak treba staviti po strani“ , kazao je Medojević na konferenciji za novinare.

Osjetljive informacije nijesu za javnost

Lukšić je obavješten o rezervama određenih partija u Bundestagu prema proširenju EU, kaže Medojević.

On je kazao da u Njemačkoj postoje negativna iskustva nakon što su Bugarska i Rumunija postale članice EU iako to nijesu zaslužile.

Opozicionari su, kako je saopšteno, "prenijeli premijeru politički osjetljive informacije koje nijesu za javnost".

Opozicionari su, kako je saopšteno, "prenijeli premijeru politički osjetljive informacije koje nijesu za javnost".

„Pokazali smo da i opozicija dijeli strateške prioritete sa Vladom Igora Lukšića i da smo spremni da zajedno radimo kroz mukotrpne reforme da Crna Gora napravi značajan iskorak ka EU“, rekao je on.

Iz kabineta premijera Lukšića saopšteno je da je tokom razgovora konstatovano da je neophodno nastaviti sve aktivnosti u pravcu stvaranja uslova da Evropski savjet potvrdi odluku Evropske komisije o početku pregovora Crne Gore sa EU, kao važne tekovine dalje evropeizacije Crne Gore i crnogorskog društva u cjelini.

Bonus video: