Umjesto poslanika, u odborima niži DPS-SDP funkcioneri

DPS i SDP ostaju pri praksi da ne otvaraju prostor za stručnjake, nego za uhljebljenje lojalnih partijskih članova
54 pregleda 0 komentar(a)
poslanici, skupština, Foto: Luka Zeković
poslanici, skupština, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.11.2011. 09:30h

Desetine poslanika DPS-a i SDP-a do danas treba da napuste upravne odbore preduzeća u kojima je država većinski vlasnik, gdje su neki od njih do sada primali i više od 1.000 eura.

Dio njihovih kolega će, shodno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, do 1. marta naredne godine znati da li ostaju na direktorskim funkcijama u državnim kompanijama ili u poslaničkim klubovima.

Nijesu poznati kriterijumi prema kojima će se birati ¸novi članovi upravnih odbora, ali po svoj prilici će se vladajuće stranke odlučiti za niže partijske funkcionere, što znači da DPS i SDP ostaju pri praksi da ne otvaraju prostor za stručnjake, nego za uhljebljenje lojalnih partijskih članova.

To su potvrdila i posljednja razrješenja i imenovanja pojedinih članova UO, koje je u četvrtak potvrdio premijer Igor Lukšić.

Tako je umjesto gradonačelnika Podgorice i poslanika DPS-a Miomira Mugoše u UO kompanije “Hemomont” postavljen generalni sekretar Vlade Žarko Šturanović. Članstva u Upravnom odboru Fonda rada razriješen je poslanik SDP-a Ervin Spahić, a naslijediće ga bivši direktor podgoričkog preduzeća “Zelenilo” Srđan Mugoša, kadar SDP-a.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: