Imamo za Lukšića važnu poruku

Lider PzP-a je kazao da su tokom razgovora sa njemačkim zvaničnicama opozicionari dobili bitne informacije o evropskoj perspektivi Crne Gore
59 pregleda 0 komentar(a)
Mandić, Bulatović, Medojević, Foto: Luka Zeković
Mandić, Bulatović, Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.11.2011. 09:40h

Predstavnici opozicije koji su prošle sedmice boravili u Njemačkoj, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Predrag Bulatović danas treba da razgovaraju sa premijerom Igorom Lukšićem o detaljima razgovora sa njemačkim zvaničnicima.

Čelnici Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene, te poslanik i bivši lider SNP-a, prenijeće mišljenje njemačkog Bundestaga o predlogu Evropske komisije da Crna Gora dobije datum pregovora, u susret odluci šefova država ili vlada članica EU da li da potvrde preporuku EK ili ne.

Lider PzP-a je kazao da su tokom razgovora sa njemačkim zvaničnicama opozicionari dobili bitne informacije o evropskoj perspektivi Crne Gore koje moraju podjeliti sa premijerom.

"Mislim da tri opoziciona lidera treba da razgovaraju sa premijerom sa kojim dijele iste pogleda na evropske integracije"

Medojević smatra da nijesu opravdana uvjeravanja crnogorskog šefa diplomatije Milana Roćena da Njemačka podržava Crnu Goru, podsjećajući da odluku o datumu pregovora ne donosi njemačka kancelarka Angela Merkel nego poslanici Bundestaga.

„Njemački parlament će se o Crnoj Gori izjašnjavati 15. novembra i moramo učiniti sve kako bi dobili njihovu podršku. Mi smo tokom posjete Berlinu lobirali da dobijemo datum pregovora i mislim da tri opoziciona lidera treba da razgovaraju sa premijerom sa kojim dijele iste pogleda na evropske integracije i prenesu mu ono što su u Njemačkoj čuli“, kazao je Medojević.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: